Μπορεί σε ορισμένα σημεία της Αιγιαλείας να έχει ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών, όμως, το πρόβλημα όχι απλά παραμένει υπαρκτό, αλλά συνεχίζει να βασανίζει και να απειλεί τη δημόσια υγεία των κατοίκων και των παραθεριστών. 

Οι τόνοι σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί στο Αίγιο και στα χωριά γύρω από την πόλη, παραθαλάσσια και ορεινά δεν μαζεύονται περιοδικά, ανά διαστήματα, δηλαδή, ενώ λύση του ΧΥΤΑ της Κοζάνης, με βάση όλες τις εκτιμήσεις δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει λόγω του τεράστιου οικονομικού κόστους που δεν θα το αντέξει ούτε ο δήμος, ούτε και οι κάτοικοι της περιοχής. 

Τελευταία και ενώ οι άνεμοι πνέουν ισχυροί με την πυροσβεστική να τρέχει και να μη φτάνει από τις φωτιές που προκύπτουν κάθε τόσο σε δασικές περιοχές, ορισμένοι κάτοικοι στην προσπάθειά τους να μειώσουν τους τόνους από τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευθεί, βγάζοντας μία έντονη δυσοσμία, έχουν καταφύγει στην εξής λύση. 

Βάζουν φωτιές για να τα κάψουν, με ότι κινδύνους αυτό μπορεί να σημαίνει. Άγνωστοι προκάλεσαν φωτιές στους σωρούς των σκουπιδιών, σε χωριά όπως η Άκολη, τα Σελιανίτικα, η Ροδοδάφνη και άλλα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής μέσα σε λίγες ώρες κλήθηκαν να παρέμβουν σε αρκετές φωτιές που ξέσπασαν πάντα σε σωρούς σκουπιδιών. 

Η επέμβασή τους ήταν ευτυχώς έγκυρη, όμως, με δεδομένο ότι υπάρχει βλάστηση στην περιοχή και οι άνεμοι είναι αρκετά ισχυροί, η επόμενη φορά μπορεί να έχει απρόβλεπτες εξελίξεις.