Το ραντεβού είναι για Πάτρα και όλοι οι δρόμοι, αλλά και τα μονοπάτια του παράκτιου αθλητισμού, οδηγούν στην αχαϊκή πρωτεύουσα στις 25 με 31 Αυγούστου, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί μία διεθνής συνάντηση 26 χωρών της Μεσογείου και τριών ηπείρων, η μεγάλη γιορτή των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων

Η Πάτρα γίνεται το σταυροδρόμι του πολιτισμού και του αθλητισμού για λίγες ημέρες και εδώ δίνουν ραντεβού τα μεγαλύτερα ονόματα του παράκτιου ελληνικού αθλητισμού, οι πρωταθλητές και οι αθλητές που θα διεκδικήσουν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, φορώντας το εθνόσημο μετάλλια για την γαλανόλευκη ομάδα. 

Τα μεγαλύτερα ονόματα λοιπόν που θα δούμε αυτές τις μέρες να αγωνίζονται στην Πάτρα, έχουν μιλήσει κατά καιρούς στην σελίδα της διοργάνωσης στο facebook, τονίζοντας το πόσο ανυπομονούν να αγωνιστούν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της αχαϊκής πρωτεύουσας, καλώντας τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό της προσπάθειας τους. 

Η Ντένιζ Δημάκη πρωταθλήτρια στο άκουαθλον δήλωσε "Καλή επιτυχία στους Μεσογειακούς Παράκτιους της Πάτρας! Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε και έχουμε τον τρόπο να κάνουμε δυνατές διοργανώσεις! Καλή επιτυχία σε όλους τους Αθλητές μας". 

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γιώργου Καραβασίλη που θα δούμε στο beach tennis. "Ασχολούμαι πολλά χρόνια με το άθλημα του beach tennis αλλά πρώτη φορά θα έχω την χαρά να συμμετάσχω σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση εντός Ελλάδας. Εύχομαι να είναι μια υπέροχη διοργάνωση, με πολλούς θεατές στα γήπεδα και ωραίους αγώνες. Αυτό το καλοκαίρι πάμε Πάτρα". 

Από την πλευρά της η Λένα Καραγκούνη που θα αγωνιστεί με την εθνική ομάδα του beach volley τόνισε: "Χαίρομαι ιδιαίτερα που οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες θα λάβουν χώρα σε ελληνικό έδαφος και πόσο μάλλον στην Πάτρα. Θέλουμε να παίζουμε με σύμμαχο το κοινό μας. Στόχος της ομάδας μας είναι φυσικά ένα μετάλλιο καθώς και να προσφέρουμε όμορφο θέαμα στον κόσμο. Εύχομαι να έχουμε ένα καλό τουρνουά, χωρίς τραυματισμούς. Σας ευχαριστώ. Πάμε Πάτρα!". 

Ο Στέλιος Δημάκης από την εθνική ομάδα του beach handball δεν θα μπορούσε να είχε άλλη άποψη. "Μία από τις ομορφότερες πόλεις στην Ελλάδα θα φιλοξενήσει ένα ακόμα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Μεγάλη τιμή για κάθε αθλητή να εκπροσωπεί τη χώρα του και κοινός μας στόχος είναι να προσφέρουμε θέαμα σε συγκινήσεις που μόνο το Βeach handball μπορεί να προσφέρει. Στηρίξτε όλοι αυτή την προσπάθεια, ελάτε όλοι μαζί να ζήσουμε από κοντά τους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες 25-31 Αυγούστου. Πάμε Πάτρα". 

Πάμε Πάτρα λέει κι ο Άγγελος Μαυρογιάννης από την ελληνική ομάδα του aqathlon. "Εύχομαι οι ΙΙ Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες της Πάτρας να είναι οι καλύτεροι Beach Games που έχουν διοργανωθεί ποτέ και είμαι σίγουρος πως η διοργάνωση θα κάνει όti περνάει από το χέρι της για να το επιτύχει! Πάμε Πάτρα!" τόνισε. 

Ανυπομονεί να έρθει στην Πάτρα και ο αθλητής της εθνικής ομάδας στην κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης, Δημήτρης Μάνιος. «Ανυπομονώ πολύ για την εμπειρία, ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τους αγώνες της Ανοιχτής θάλασσας, Πάμε Πάτρα!» τόνισε. Και δεν είναι μόνο αυτοί που θα δούμε στην Πάτρα να αγωνίζονται για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες. 

Στην Πάτρα θα δούμε μεταξύ άλλων τον Φίλιππο Κύπριο, αθλητή του water ski slalom, την Ιωάννα Παναγιωτίδου Ελληνίδα αθλήτρια στην τεχνική κολύμβηση, την Κατερίνα Πιτσάβα Ελληνίδα αθλήτρια στην πάλη άμμου, την Δήμητρη Κουκλοτίδου, στην παράκτια κωπηλασία, τον Κωνσταντίνος Δρυγούτης Έλληνα αθλητή στην τεχνική κολύμβηση, την Ελένη-Πελαγία Αλεξάνδρου ελληνίδα αθλήτρια στο Θαλάσσιο Σκι (Wakeboard) και τόσους ακόμα.  

Όλοι λοιπόν δηλώνουμε μία μία φωνή: "Πάμε Πάτρα τον Αύγουστο"! Ε, εμείς θα φύγουμε; Όχι βέβαια.