Μέχρι ώρας δεν υπάρχει ανησυχία στην Πάτρα ή στο Αίγιο για την φερόμενη επιστροφή των μεδουσών, σε παραλίες της επικράτειας, με βάση τα αθηναϊκά ρεπορτάζ. 

Σύμφωνα με αυτά, οι τσούχτρες επανεμφανίστηκαν σε παραλίες όπως το Αυλάκι, το Πόρτο Ράφτη, κτλ. Στον Κορινθιακό εμφανίστηκαν στην παραλία Κανταρέ, κοντά στην Κόρινθο. 

Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις για την επιστροφή τους σε παράκτια μέρη της περιοχής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρόβλημα με τις μέδουσες ήταν έντονο το καλοκαίρι του 2017, πριν από δύο χρόνια όταν είχαν κατακλύσει αρχικά τις παραλίες του Κορινθιακού και στη συνέχεια του Πατραϊκού. 

Είχαν ξεκινήσει από το Λουτράκι και στη συνέχεια του καλοκαιριού έφτασαν έως και την Καλογριά, ενώ καθημερινά παραλίες όπως η Πλαζ, το Ρίο, είχαν πάντα αρκετές μέδουσες. Το θέμα είχε απασχολήσει την εστίαση και τον τουρισμό, αφού αποτέλεσε μία πληγή για τους παραθεριστές, με τους επαγγελματίες να ζητούν τότε από την πολιτεία να λάβει μέτρα. 

Οι τσούχτρες έφυγαν, όπως ξαφνικά ήρθαν και μένει να δούμε αν θα επιστρέψουν στις παραλίες της περιοχής μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς και με βάση τα όσα έλεγαν τότε, η επανεμφάνισή τους ίσως να είναι αναμενόμενη τα επόμενα καλοκαίρια. Όμως αιτίες για το φαινόμενο μέχρι στιγμής οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να δώσει με σαφήνεια. 

Δείτε το χάρτη: