Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εξαπέλυσε επίθεση κατά πολιτών και μαχαίρωσε τουλάχιστον μία γυναίκα στο κέντρο του Σίδνεϊ στην Αυστραλία. Πολίτες προσπάθησαν να τον αφοπλίσουν και τελικά τον συνέλαβε η αστυνομία.

τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο. Η αστυνομία κάλεσε τον κόσμο να αποφεύγει την περιοχή στο κέντρο της μεγαλούπολης της Αυστραλίας, διευκρίνισε όμως ότι δεν υπάρχει προς το παρόν άλλη απειλή.


Φωτογραφίες που ελήφθησαν μέσα από αυτοκίνητο δείχνουν τον νεαρό άνδρα να κραδαίνει ένα κουζινομάχαιρο. Νωρίτερα είχε ανέβει στο καπό ενός ΙΧ και φώναζε στους περαστικούς.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Γκάβιν Γουντ επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένα θύμα, μια νεαρή γυναίκα που ο δράστης την μαχαίρωσε στην πλάτη και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τη γνώριζε. «Δεν υπάρχουν άλλοι τραυματισμοί αυτή τη στιγμή. Ο δράστης προσπάθησε να μαχαιρώσει πολλά άτομα, αλλά οι απόπειρές τους αυτές ευτυχώς ήταν ανεπιτυχείς», είπε.

Ο δράστης φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ»

Ο Γουντ είπε ότι όπως του ανέφεραν ο δράστης της επίθεσης στο Σίδνεϊ φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» -πληροφορία που θα ερευνηθεί. Χρήστες στο Διαδίκτυο τόνισε ότι η προφορά του νεαρού έδειχνε ότι δεν ήταν εξοικειωμένος με τη φράση που χρησιμοποιούν οι ισλαμιστές εξτρεμιστές σε επιθέσεις τους.