Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», Νίκος Ι. Νικολόπουος εκλήθη και κατέθεσε σήμερα στον Πταισματοδίκη με αφορμή τις δημόσιες καταγγελίες περί της καλπονοθείας στη σταυροδοσία των δημοτικών συμβούλων.

Ο Νίκος Νικολόπουλος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, αμέσως μετά την σημερινή κατάθεσή του ενώπιον του Πταισματοδίκη Κωνσταντίνου Πριοβόλου είπε:

"Η δικαιοσύνη και ειδικότερα η ποινική δικαιοσύνη, είναι το τελευταίο καταφύγιο του κάθε πολίτη και αποτελεί τυο ύψιστο και τελικό αγαθό κάθε ευνομούμενης κοινωνίας. Με τέτοιο αυτονόητο ρόλο επιβάλλεται οι πολίτες και πολύ περισσότερο οι αιρετοί εκπρόσωποι του λαού, σε αυτήν να προστρέχουν, όταν πληροφορούνται από αρμόδια, σοβαρά πρόσωπα ότι παραβιάζεται η βούληση των πολιτών-ψηφοφόρων. Αυτό έπραξα κατά καθήκον και εγώ, αφού προηγουμένως, ως βουλευτής προσέφυγα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.»
Με αφορμή την σημερινή κατάθεση του Νίκου Νικολόπουλου αξίζει να παραθέσουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών που επικαίρως κατατέθη στη Βουλή των Ελλήνων.
Θέμα: «Σταύρωναν» συγκεκριμένο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο κάτω από τη μύτη του δικαστικού αντιπροσώπου!

Σε αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του Πατραϊκού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου αποκαλύπτεται ότι ΟΝΝΕΔίτες εκλογικοί αντιπρόσωποι «σταύρωναν» νεαρό υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του κ. Νίκου Παπαδημάτου!
Ειδικότερα, ο εκλεγείς δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης κ. Ανδρέας Νικολάου μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό MAX Fm υποστήριξε ότι δύο εκλογικοί αντιπρόσωποι «σταύρωναν» στα… κλεφτά συγκεκριμένο νεαρό υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Παπαδημάτου.
Πρόσθεσε μάλιστα, ότι το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και σε άλλα εκλογικά τμήματα με ευνοημένον τον ίδιο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο! Εξάλλου, χαρακτηριστικά υποστήριξε ότι για το μείζον ζήτημα πρέπει να πάρει θέση ο επικεφαλής του συνδυασμού, ενώ προεξόφλησε ότι δεν προτίθεται να καθίσει στις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δίπλα-δίπλα με τον καλπονοθευτή! Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Παναγιώτη Ζαφειρόπουλου, που κι αυτός ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Παπαδημάτου.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι δράστες έβαζαν σταυρούς κάτω από τη μύτη του δικαστικού αντιπροσώπου, όμως κάποια στιγμή έγιναν αντιληπτοί από εκλογικούς αντιπροσώπους άλλης παράταξης και δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο στο εκλογικό τμήμα! Όπως ήταν φυσικό κλήθηκαν νομικοί και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, ενώ στο εκλογικό τμήμα μετέβη και ο νεαρός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και υπέγραψε να μην προσμετρηθούν οι κάλπικοι σταυροί στο ενεργητικό του.
Από τα συννημμένα πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ, που προκάλεσαν σάλο στην Πάτρα μπορεί να γίνει αντιληπτή η σοβαρότητα του θέματος, που πήρε άλλωστε μεγάλη έκταση και αποτελεί ήδη κύριο θέμα συζήτησης στα πολιτικά και δημοτικά στέκια της Πάτρας.
Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:
1ον Θα δώσετε εντολή για την διενέργεια ενδελεχούς έρευνας, ώστε να διαπιστωθεί η έκταση της λαθροχειρίας;
2ον Τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε σε βάρος των αρνητικών πρωταγωνιστών αυτής της όζουσας υπόθεσης;
3ον Προκύπτουν ποινικά αδικήματα κι αν ναι, σε βάρος ποιων και με ποιες κατηγορίες;
4ον Κατατέθηκαν ενστάσεις και μηνύσεις σε βάρος των δραστών;
5ον Σχηματίσθηκαν δικογραφίες κι αν ναι σε βάρος ποιών;"