Μια από τις ομορφότερες εκδηλώσεις, κάτω από το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού, πραγματοποιήθηκε στην Άνω Ζήρια, με δεκάδες φίλους της τέχνης, της ποίησης και της μουσικής, να περνούν μία υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά που ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους. 

Μιλάμε φυσικά για το "Μουσικό ταξίδι στην ποίηση" που διοργάνωσε το Διεθνές Ίδρυμα Γιάννης Κουτσοχέρας και Λέλα Στρέφη Κουτσοχέρα, του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Άνω Ζήριας, με την ευγενική στήριξη της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. 

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον ποιητή Γιάννη Κουτσοχέρα και έγινε άλλωστε μπροστά από το σπίτι του, σε ένα πέτρινο αρχοντικό, σημείο αναφοράς για το χωριό της Άνω Ζήριας.

Η υπέροχη φωνή της Ισπανίδας τραγουδίστριας, Klaudia Delmer, έδωσε μία ακόμα πιο ποιοτική διάσταση στην εκδήλωση, ταξιδεύοντας το κοινό στο μαγικό κόσμο της μουσικής. 


Το περιβάλλον ήταν ειδυλλιακό έτσι και αλλιώς. Η αύρα του βουνού και του δάσους που στέκει αγέρωχα πάνω από το χωριό, σκόρπισε τις νότες και τις μελωδίες στην όλη ατμόσφαιρα, αποτελώντας μία φαντασιακή γέφυρα προς τα άστρα του ουρανού και τη σελήνη που φώτιζε ολόλαμπρη αυτή την υπέροχη μουσική βραδιά. 

Μαζί με την Klaudia Delmer που ήταν φανταστική στην εκδήλωση συμμετείχαν οι κιθαρίστες Ηλίας Κατελάνος, Γιώργος Θεοφανίδης και Πάτροκλος Γρυλλής, ενώ την εισαγωγή έκανε η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Άνω Ζήριας.

Το κοινό που με την παρουσία του ανταποκρίθηκε στην εκδήλωση έφυγε από το αρχοντικό του Γιάννη Κουτσοχέρα, συνεπαρμένο από την μουσική, τη ποίηση και την όλη ατμόσφαιρα.

Μια ακόμα έτσι δράση του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων της Άνω Ζήριας έλαβε τέλος και κρίθηκε από όλους, καλλιτέχνες και ακροατήριο, κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. 

Οι φωτογραφίες είναι από την μαγική αυτή βραδιά.