Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν την Κυριακή την Ιερά Μονή της Παναγίας της Γηροκομήτισσας στην Ακολουθία των Εγκωμίων που τελέστηκε με προεξέχοντα τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο. 

Οι πιστοί σχημάτισαν τεράστιες ουρές στο προαύλιο της Μονής κατά την διάρκεια της προσέλευσης τους, περιμένοντας με ευλάβεια και επιμονή να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα και να ψάλλουν τα Εγκώμια. Ο Μητροπολίτης Πατρών στη διάρκεια της ομιλίας του μίλησε για τη σημαντική κληρονομιά που άφησε ο Θεός στον άνθρωπο, κληρονομιά που είναι της μητρός του, της Παναγίας, αλλά και της Εκκλησίας. 

Μια κληρονομιά που όπως είναι υποχρέωση όλων μας να διατηρήσουμε σαν την κόρη του οφθαλμού μας, έτσι ώστε το γένος των Ελλήνων να έχει συνέχεια. Η παρουσία των χιλιάδων πιστών στα Εγκώμια της Παναγίας, στο μοναστήρι που γιορτάζει και πανηγυρίζει την Κοίμηση της Θεοτόκου, δείχνει για ακόμα μία φορά πόσο ανάγκη έχει ο σύγχρονος άνθρωπος τον Θεό και ότι η Εκκλησία αποτελεί ένα καταφύγιο για τη σωτηρία της ψυχής του. 

Οι πανηγυρικές θρησκευτικές εκδηλώσεις στην ιστορική Μονή του Γηροκομείου ξεκίνησαν την Κυριακή και κορυφώνονται την παραμονή και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, με χιλιάδες Πατρινούς - πιστούς να ανεβαίνουν στον λόφο για να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της που αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά κειμήλια της Πάτρας. 

Δείτε φωτογραφίες από το site της Ιεράς Μητρόπολης: