Θετικός ήταν ο απόηχος του test event που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες. Κάτι που έχει φέρει ορισμένα χαμόγελα στην Οργανωτική Επιτροπή, μετά τον αγώνα δρόμου που είχε κάνει ώστε να καταφέρει να είναι όλα έτοιμα, μια ανάσα πριν από την έναρξη της μεγάλης διοργάνωσης. 

Οι αθλητές που αγωνίστηκαν στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Handball, δήλωσαν στο σύνολό τους ενθουσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις και τα γήπεδα που αντίκρισαν στο πάρκο, δίπλα από το κολυμβητήριο του ΝΟΠ, οι ειδικοί τέτοιων αθλημάτων που βρέθηκαν στην Πάτρα έμειναν και αυτοί εξίσου ικανοποιημένοι και γενικότερα, έστω και στο παρά πέντε, όλα όσα έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό κομμάτι, υλοποιούνται και γίνονται. 

Αυτό που μένει είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες και στην Ήρα, στις εγκαταστάσεις στην Πλαζ που αφορούν τα αγωνίσματα του νερού, ένα θέμα που πάει καλά και προχωράει, ενώ ήδη έχει γίνει σημαντική δουλειά στο κολυμβητήριο "Α. Πεπανός" που θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες τεχνικής κολύμβησης. 

Το αρνητικό, αλλά αναμενόμενο, για τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής και τους εργαζόμενους της διοργάνωσης, σε ότι αφορά το test event, είχε να κάνει με την προσέλευση του κόσμου. Ο κόσμος που παρακολούθησε τους αγώνες και τις δύο μέρες ήταν λιγοστός, το μεγαλύτερο μέρος των κερκίδων ήταν άδειο και δεν υπήρχε ανταπόκριση. 

Κάτι βέβαια που οφείλεται και στη φύση του test event, αλλά και στη ζέστη που έκανε και τις δύο μέρες, με τον υδράργυρο να πλησιάζει τους 40 βαθμούς. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι αρκετοί Πατρινοί έχουν φύγει διακοπές και η Πάτρα είναι άδεια. Όλα, πάντως, θα φανούν σε ότι έχει να κάνει με την ανταπόκριση και την προσέλευση του κόσμου στους αγώνες, με τη διάθεση των εισιτηρίων. 

Τα εισιτήρια έχουν κυκλοφορήσει και πωλούνται πλέον όχι μόνο ηλεκτρονικά στη σελίδα της Οργανωτικής Επιτροπής, αλλά και στα δύο περίπτερα της διοργάνωσης, στην πλατεία Τριών Συμμάχων και στην πλατεία Γεωργίου.