Η πιο εντυπωσιακή θερινή βροχή από πεφταστέρια, οι διάττοντες Περσείδες, θα κορυφωθεί και φέτος στην καρδιά του καλοκαιριού και του Αυγούστου. 

Το φαινόμενο αναμένεται να είναι έντονο το βράδυ της Δευτέρας προς τα χαράματα της Τρίτης, στο νυχτερινό ουρανό της χώρας και γενικότερα του βόρειου ημισφαιρίου. Ο ουρανός, τουλάχιστον, στην Πάτρα, δεν πρόκειται να έχει σύννεφα, κάτι που θα κάνει το φαινόμενο ακόμα πιο έντονο, αν και η λάμψη του φεγγαριού που γεμίζει εν όψει της πανσελήνου του Δεκεπενταυγουστου, θα μετριάσει κάπως την λαμπρότητά τους, κάνοντας ορατά τα πιο φωτεινά από αυτά. 

Σε κάθε περίπτωση για να μπορέσει να απολαύσει κανείς το φαινόμενο αυτό που σίγουρα είναι εντυπωσιακό θα πρέπει να έχει υπομονή και να ξενυχτήσει, περιμένοντας για αρκετές ώρες στο μπαλκόνι του. Στην Πάτρα τα πιο τοπ μέρη για να δει κανείς την βροχή των αστεριών του Αυγούστου να πέφτουν από τον ουρανό στη γη είναι ο Ομπλός ή κάποιος άλλος χαμηλός λόφος όπου το φαινόμενο είναι πιο ορατό, το Κάστρο όπου με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Πολιτισμού για τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους θα είναι ανοικτός τις βραδινές ώρες για τους επισκέπτες, αλλά και οι παραλίες γύρω από την πόλη, όπως η Πλαζ, το Νότιο Πάρκο ή τα Βραχνέικα.

Οι Περσείδες είναι εντυπωσιακές βροχές διαττόντων, καθώς τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και φωτεινά, διαθέτοντας συνήθως μακριές πύρινες «ουρές». Εμφανίζονται σε όλα σχεδόν τα σημεία του ουρανού και όχι σε ένα συγκεκριμένο, μολονότι φαίνεται να προέρχονται κυρίως από τα βόρεια – βορειοανατολικά, από την περιοχή του αστερισμού του Περσέα, από όπου πήραν και το όνομά τους. Τα μετέωρα αρχίζουν να πέφτουν αραιά από τις 17 Ιουλίου περίπου, πυκνώνουν σταδιακά και διαρκούν έως τις 24 Αυγούστου. Όσο πιο κοντά στην ώρα που χαράζει, τόσο πιθανότερο είναι να δει κανείς με γυμνά μάτια τα συγκεκριμένα «πεφταστέρια» οπουδήποτε στον ουρανό.