Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στον Υμηττό που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας Υμηττού στην Παιανία.

Η φωτιά κινείται νοτιοδυτικά προς τα Γλυκά Νερά και έχει φτάσει μέχρι και την κορυφογραμμή της Καισαριανής.

Τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, έχουν κινητοποιηθεί: 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, 5 Α/Φ, 5 Ε/Π, 1 Ε/Π ως συντονιστικό και 2 Ε/Π του Ε.Σ. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 61 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 38 πυροσβέστες με 19 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 42 πυροσβέστες. Συνδράμουν 2 μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και 2 της Περιφέρειας καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα & υδροφόρες ΟΤΑ.


Με το πρώτο φως της ημέρας στο σημείο άρχισαν να πετούν πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, ένα της Πυροσβεστικής και δύο του ελληνικού στρατού ως συνδρομή. Στο σημείο έσπευσαν επίσης αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εκκενώσουν προληπτικά κατοικημένες περιοχές και να συνδράμουν στους κατοίκους.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στην οδό Ιονίου, ενώ λίγο αργότερα διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή. Περίπου στις 07:30 η κυκλοφορία επετράπη κανονικά ξανά.