Η φοροδιαφυγή... τέχνας κατεργάζεται. Αυτό διαπίστωσαν ιδίοις όμμασιν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε παγωτατζίδικο στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, αφού μελέτησαν επί τρεις ώρες το σύστημα έκδοσης αποδείξεων, ανακάλυψαν ότι υπήρχε εγκατεστημένο ένα ειδικό λογισμικό, που στο τέλος κάθε ημέρας διέγραφε το 80% των αποδείξεων που είχαν εκδοθεί και εμφάνιζε στην εφορία μόνον το 20% από αυτές.

Το κλιμάκιο των ελεγκτών διαπίστωσε πως μόνον σε μια μέρα το λογισμικό είχε σβήσει 291 αποδείξεις και εκτιμά ότι το τελευταίο 15νθήμερο είχαν διαγραφεί περισσότερες από 3.000 αποδείξεις.

Λουκέτο για 48 ώρες - Σε εξέλιξη ο έλεγχος

Επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 48 ώρες. Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης θα ελεγχθεί εξονυχιστικά τόσο για την τρέχουσα χρήση, όσο και για τις χρήσεις των προηγούμενων ετών για το εισόδημα και τον ΦΠΑ που έχει αποκρυφτεί από την εφορία.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους σε πολλές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα με στόχο να πατάξουν τη φοροδιαφυγή. Ενας από τους τελευταίους ελέγχους που είδαν το φως της δημοσιότητας ήταν αυτό προ ημερών στο Βόλο, όταν ιδιοκτήτης πιτσαρίας επιτέθηκε σε εφοριακούς και έσπασε το χέρι του ενός.