Η Φωτεινή Ντεμίρη είναι μια σπουδαία ηθοποιός με ήθος, ειλικρίνεια, χιούμορ και με μεγάλη όρεξη γι’ αυτό που κάνει.

Την αγαπήσαμε όλοι μέσα από την τηλεόραση και τη σειρά "Το Καφέ της Χαράς", στο ρόλο της Κανέλας, ωστόσο έχει κάνει πολλές και σημαντικές δουλειές και στο θέατρο.

Όντας παντρεμένη με τον επίσης, ηθοποιό Χάρη Γρηγορόπουλο και έχοντας δύο παιδιά, κατάφερε να συνδυάσει τη δουλειά με την προσωπική της ζωή, χωρίς να κάνει καμία "έκπτωση".

Αυτήν την περίοδο, βρίσκεται σε περιοδεία με την ψυχοθεραπευτική κωμωδία "Toc Toc", η οποία θα κάνει στάση στην Πάτρα, την Τετάρτη 21 Αυγούστου στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο.

Με αφορμή τον ερχομό της στην πατρίδα της, η ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο patrasevents.gr, μιλώντας για το έργο που πρωταγωνιστεί, τα χρόνια που πέρασε στην Πάτρα, αλλά και τη μεγάλη και πολυαναμενόμενη επιστροφή της σειράς που την ανέδειξε. 


"Όταν σταματήσουμε να κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας, ξεχνάμε και το πρόβλημά μας"

P.E.: Πρωταγωνιστείτε στην παράσταση Toc Toc. Πείτε μας δυο λόγια για το έργο.

Φ.Ν.: "Είναι μία κωμωδία, η οποία θα μπορούσε να ήταν, αν τη βλέπαμε από μια άλλη οπτική γωνία, κάτι τραγικό. Κι αυτό γιατί το θέμα του είναι ταυτόχρονα οδυνηρό και λίγο σκληρό, καθώς παρουσιάζει σύνδρομα που έχουμε εμείς οι άνθρωποι. Είναι λοιπόν, έξι άτομα, στον προθάλαμο ενός ιατρείου, περιμένοντας τον ψυχίατρο να τους κουράρει, ο οποίος λέγεται ότι βλέπει μόνο μία φορά του ασθενείς και τους θεραπεύει. Εκεί στην αναμονή, ξεδιπλώνει ο καθένας το σύνδρομό του, αναπτύσσονται σχέσεις, γενικώς συμβαίνουν πολύ κωμικές καταστάσεις.

Έχει άφθονο γέλιο, εγώ σαν θεατής που το έχω δει δύο συνεχόμενες χρονιές, έχω γελάσει πολύ. Αυτό που θέλει να περάσει το έργο είναι ότι όταν σταματήσουμε να κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας, ξεχνάμε και το πρόβλημά μας. Όταν δώσουμε αγάπη ή κοιτάξουμε το διπλανό μας και δούμε τις ανάγκες του άλλου πέρα από τις δικές μας, με έναν τρόπο θεραπευόμαστε κι εμείς".


"Δεν είναι μια κωμωδία χωρίς ουσία"

P.E.: Εσείς ποιο ρόλο υποδύεστε;

Φ.Ν.: "Εγώ κάνω αυτήν που έχει το σύνδρομο της επαλήθευσης, δηλαδή συνεχώς γυρίζω στο σπίτι να δω αν έχω αφήσει ανοιχτό το γκάζι, αν έχω πάρει τα κλειδιά, κάτι που το έχουμε όλοι. Κάποιοι, βέβαια, σε μεγαλύτερο βαθμό, όπου χρειάζονται βοήθεια. Επίσης, έχω μια θρησκομανία, συνέχεια νομίζω ότι συνομιλώ με Αγίους. Θα έλεγα, ότι είμαι μια πολλαπλή προσωπικότητα, αλλά το σύνδρομό μου θεραπεύεται".

P.E.: Είναι από τις παραστάσεις που έχουν διάρκεια στο χρόνο. Πού πιστεύετε οφείλεται η επιτυχία της;

Φ.Ν.: "Το έργο είναι πάρα πολύ ωραία γραμμένο και διασκευασμένο στα ελληνικά και το θέμα του είναι διαχρονικό. Δεν είναι μια κωμωδία χωρίς ουσία, έχει πολύ χιούμορ".

P.E.: Οι θεατές θα βρουν κοινά στοιχεία στους χαρακτήρες της παράστασης;

Φ.Ν.: "Ναι φυσικά. 100%".


"Έχω πολλές και ωραίες αναμνήσεις από την Πάτρα"

P.E.: Σε λίγες ημέρες έρχεστε με την παράσταση στη γενέτειρά σας. Πώς αισθάνεστε;

Φ.Ν.: "Αισθάνομαι πάρα πολύ ωραία που θα παίξω σε αυτό το υπέροχο θέατρο, στο Ρωμαϊκό Ωδείο που λατρεύω και που οι θεατές το αγκαλιάζουν. Συγκινούμε κάθε φορά που έρχομαι στην πόλη και ταυτόχρονα χαίρομαι πολύ".

P.E.: Σας λείπει η πόλη; Την επισκέπτεστε συχνά;

Φ.Ν.: "Τώρα που μεγάλωσα, μου λείπει περισσότερο. Η Πάτρα είναι μια πολύ ωραία πόλη, ένα στολίδι. Συχνά δεν μπορώ να πω ότι την επισκέπτομαι, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, όμως όποτε μπορώ πηγαίνω. Μάλιστα εκεί μένει η αδερφή μου με τα ανίψια μου".

P.E.: Τι θυμάστε από τα χρόνια που μένατε στην Πάτρα;

Φ.Ν.: "Θυμάμαι τα κτήρια, τη θάλασσα, τις βόλτες που σε πήγαιναν από τη μία πλευρά της Πάτρας στην άλλη με τα πόδια. Θυμάμαι το σχολείο, τις φίλες, τις οποίες έχω ακόμα και το περιβάλλον, που ήταν πιο όμορφο τότε, γιατί η Πάτρα έχει περάσει από σαράντα κύματα. Ακόμα, θυμάμαι, το κέντρο που είναι τόσο όμορφο, τα παλιά ζαχαροπλαστεία, που τώρα δεν υπάρχουν. Έχω πολλές και ωραίες αναμνήσεις από την πόλη μου".


"Χαίρομαι για την επιστροφή του «Το καφέ της Χαράς»"

P.E.: Σύντομα θα δούμε ξανά στις οθόνες μας «Το καφέ της Χαράς», με νέα επεισόδια. Ποια είναι τα συναισθήματα σας γι’ αυτή την επιστροφή;

Φ.Ν.: "Χαίρομαι, γιατί τα σενάρια που έχω διαβάσει είναι πραγματικά πολύ ωραία. Τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη θα ξεκινήσουμε γυρίσματα".

P.E.: Είναι μια σειρά που έκανε τεράστια επιτυχία και που προβάλλεται συνεχώς σε επανάληψη. Θεωρείτε ότι αυτό είναι καλό η κακό για έναν ηθοποιό και πως εσείς το αντιληφθήκατε;

Φ.Ν.: "Είναι και τα δύο. Καλό γιατί είναι η πρώτη σειρά που έκανα και από εκεί με γνώρισε ο κόσμος και με αγάπησε. Το κακό είναι ότι επειδή προβαλλόταν χωρίς διακοπή, ίσως ο τηλεθεατής να βαριόταν. Όμως η συγκεκριμένη σειρά ήταν τόσο ωραία, αληθινή και γλυκιά και με αγαπητούς ρόλους, που ακόμη και σήμερα τη βλέπουν. Γνωρίζω ανθρώπους που μου έχουν πει ότι την παρακολουθούν τη νύχτα. 

P.E.: Μόλις τελειώσει η περιοδεία ποια είναι τα σχέδια σας;

Φ.Ν.: "Θα είμαι στην παράσταση "Αλίμονο στους νέους" που θα ανέβει στο Θέατρο Coronet. Είναι σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, με τον Γιώργο Γαλίτη, στο ρόλο που έκανε ο αείμνηστος Δημήτρης Χορν. Είναι ένα έργο με εκλεκτούς συναδέλφους και χαίρομαι που θα είμαι και εγώ μέρος του".


Φωτεινή Ντεμίρη - Μιλάει για την επιστροφή του "Καφέ της Χαράς" και τις αναμνήσεις που έχει από την Πάτρα! Με το σύζυγό της Χάρη Γρηγορόπουλο

Με το σύζυγό της Χάρη Γρηγορόπουλο