NEWS | 3: Διασκέδαση - 24: Σινεμά

Βραβείο σκηνοθεσίας για τον Τάικα Ουατίτι

Mon, 12 Aug 2019 06:42:00 +0300 06:42 Patras Events logo

Στο Τορόντο

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (TIFF) καθιερώνει ένα νέο βραβείο σκηνοθεσίας και ο πρώτος που θα λάβει την τιμητική διάκριση θα είναι Νεοζηλανδός δημιουργός ταινιών, Τάικα Ουατίτι (Taika Waititi).

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «The Thor: Ragnarok» είναι μεταξύ των συμμετεχόντων στο Φεστιβάλ του Τορόντο που θα παρουσιάσουν τα νέα τους πρότζεκτ.

Η σατιρική ταινία του κατά του μίσους με τίτλο «Jojo Rabbit» είναι η ιστορία ενός νεαρού αγοριού από τη Γερμανία που ανακαλύπτει ότι μία Εβραία νεαρή κρύβεται στο σπίτι του. Ο Ουατίτι συμμετέχει στην ταινία ως ο φανταστικός καλύτερος φίλος του αγοριού, Αδόλφος Χίτλερ.

Το βραβείο σκηνοθεσίας TIFF Ebert Director στον Τάικα Ουατίτι και το βραβείο συνολικής καριέρας TIFF Tribute Actor στη Μέριλ Στριπ θα απονεμηθούν στο γκαλά του Φεστιβάλ στις 9 Σεπτεμβρίου στο Fairmont Royal York.

Το βραβείο είναι μια εξέλιξη του πρώην βραβείου Roger Ebert Golden Thumb του Φεστιβάλ, το οποίο τιμά έναν σκηνοθέτη που αντικατοπτρίζει το διάσημο πάθος του κριτικού κινηματογράφου Roger Ebert. Στο παρελθόν έχουν τιμηθεί με το βραβείο οι Κλερ Ντένις, Ανιές Βαρντά, Μάρτιν Σκορσέζε, Άβα Ντι Βερνέ και Βιμ Βέντερς. 

Ο Τάικα Ουατίτι είναι ο ροκ σταρ του κινηματογράφου που χρειάζεται ακριβώς τώρα, ανέφερε ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κάμερον Μπέιλι.

«Οι ταινίες του έχουν αιχμηρό χιούμορ, άψογο στυλ και απεριόριστη γενναιοδωρία. Με κάποιο τρόπο καταφέρνει να κάνει τόσο indie επιτυχίες όσο και ταινίες που ικανοποιούν τους πολλούς με σπουδαίες, ριζοσπαστικές ιδέες. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα προβάλλουμε τη νέα του ταινία "Jojo Rabbit" στο Φεστιβάλ και να απονείμουμε το πρώτο βραβείο TIFF Tribute σε αυτό τον αριστοτέχνη της σκηνοθεσίας του 21ου αιώνα» υπογράμμισε.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Πάτρα, Αχαΐα, Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο patrasevents.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΡΧΗ

loader