Η Μαρία Αλιφέρη επιστρέφει τη νέα σεζόν στην τηλεόραση, καθώς θα συμμετάσχει στη νέα σειρά του Alpha με τίτλο «Σπίτι είναι…». Η γνωστή ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό “TV έθνος” και τον Άκη Φωτόπουλο για το τηλεοπτικό come back της.

«Τα τελευταία χρόνια έδωσα προτεραιότητα στο θέατρο, καθώς στην τηλεόραση μπορεί να γίνονται φιλότιμες προσπάθειες, αλλά η γενικότερη οικονομική κατάσταση στη χώρα μας έχει επίδραση και στην τηλεόραση. Στα μπάτζετ των παραγωγών αναφέρομαι. Και όταν είμαστε καλομαθημένοι με μια τηλεόραση που δεν εφείδετο εξωτερικών γυρισμάτων, είναι κανείς διστακτικός. Είπα το “ναι” στην πρόταση που έγινε για τη σειρά αυτή του Alpha, καθώς πιστεύω ότι έχει τα εχέγγυα εκείνα ώστε να διατηρήσω την καλή σχέση και τον σεβασμό που υπάρχει ανάμεσα σε μένα και το κοινό στη μέχρι τώρα διαδρομή μου.

Η αλήθεια είναι ότι ζορίστηκα να αποφασίσω σε σχέση με το επόμενο βήμα μου στην τηλεόραση, καθώς είχα δύο προτάσεις που αφορούσαν κωμωδία. Βρέθηκα να είμαι ανάμεσα στην πρόταση του Alpha και σε αυτήν του ΣΚΑΙ και του Αλέξανδρου Ρήγα, με τίτλο “Room Service πλιζ”. Τελικά επέλεξα την πρώτη, γιατί παρά την τεράστια εμπιστοσύνη και αγάπη που έχω στον Αλέξανδρο Ρήγα, οι χρόνοι γυρισμάτων για το σίριαλ συνέπιπταν με τις πρόβες μου στο θέατρο, οπότε ήταν αδύνατο να προλάβω. Παρά ταύτα ετοιμάζουμε μαζί με τον Αλέξανδρο μια έκπληξη, έναν ρόλο γκεστ σε ένα επεισόδιο του “Room Service πλιζ”», είπε η Μαρία Αλιφέρη.