Μια από τις πιο όμορφες πόλης της Ελλάδας είναι η Καβάλα.

Πρόκειται για μια ιστορική, πανέμορφη πόλη, αμφιθεατρικά χτισμένη δίπλα στη θάλασσα, που συνδυάζει όλα όσα μπορούν να συγκινήσουν έναν επισκέπτη, όποια εποχή κι αν επιλέξει να την επισκεφθεί.

Η Καβάλα συνδυάζει βουνό και θάλασσα, γραφικότητα και σύγχρονη ζωή, αρχαιολογικές περιηγήσεις και συναρπαστικές εκδρομές, πολιτιστική δράση και ηρεμία μέσα στη φύση. Μία από τις περιοχές που αξίζει να επισκεφθεί κανείς, είναι η Κεραμωτή Καβάλας.
Η Κεραμωτή διαθέτει τη μοναδική στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «Αμμόγλωσσα». Βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία 2018 ξεχωρίζει για το εντυπωσιακό της σχήμα που θυμίζει γλώσσα. Πρόκειται για λωρίδα γης που εισχωρεί στην θάλασσα και αποτελείται κυρίως από αμμουδιές και πεύκα. Οι καλές παραλίες για τους λουόμενους βρίσκονται στην νότια πλευρά –προς Θάσο – και κοιτούν τη νησίδα Θασοπούλας.

Κρυστάλλινα νερά, χρυσαφένια άμμος στην Κεραμωτή Καβάλας

Η Αμμόγλωσσα Κεραμωτής ανήκει στο Δήμο Νέστου, της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Κεραμωτής. Η παραλία Αμμόγλωσσα Κεραμωτής βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Κεραμωτής και απέχει 40 km ΝΑ. της πόλης της Καβάλας.

Ήλιος, θάλασσα, κρυστάλλινα νερά, χρυσαφένια άμμος, θυμίζει ατόλλη σε τροπικό νησί. Η παραλία έχει μήκους 5 km έχει ένα μικρό τμήμα της, οργανωμένο με ξαπλώστρες και ομπρέλες, γύρω από τα beach bar, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της είναι ελεύθερο. Στο πευκοδάσος που βρίσκεται πίσω από την παραλία, βρίσκουν καταφύγιο πολλά αποδημητικά πουλιά, όπως ο λευκοτσικνιάς και αποτελεί ιδανικό μέρος για πικ νικ. Ακριβώς απέναντι από την παραλία Αμμόγλωσσα υπάρχουν τα νησιά Θασοπούλα και Θάσος.

Τα εντυπωσιακά πλάνα, κατέγραψε η ομάδα Up Drones.