Μπορεί το Airbnb να μην έχει μεγάλη ανάπτυξη στην Πάτρα από τη στιγμή που οι περισσότεροι από τους τουρίστες που καταφτάνουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα είναι περαστικοί, όμως χρησιμεύει σε άλλους τομείς άσχετους, αλλά εξίσου "παραγωγικούς" και αναγκαίους, τουλάχιστον για κάποιους. 

Από τότε που εμφανίστηκε η διαδικτυακή πλατφόρμα, στην Πάτρα μειώθηκε η προσέλευση στα μέρη εκείνα, τις ερωτικές κρυψώνες, που αποτελούσαν στέκι για τα ζευγαράκια που δεν είχαν στέγη.

Άδειασαν με λίγα λόγια οι σεξο- καβάντζες της Πάτρας που προσέλκυαν πριν από λίγα χρόνια, είτε τα παράνομα ζευγάρια, είτε τους ερωτευμένους που δεν είχαν μία "φωλιά" για να κουρνιάζουν τον έρωτά τους. 

H βραχυχρόνια μίσθωση στην Πάτρα έδωσε τη φωλιά αυτή στα ζευγάρια και ιδιαίτερα στα παράνομα ζευγαράκια που θέλουν να αποφεύγουν με κάθε τρόπο τις δημόσιες εμφανίσεις και τα αδιάκριτα βλέμματα.

Ίσως κάπως έτσι μπορεί να εξηγήσει κανείς τα δωμάτια ή τα μικρά studio των 20 τετραγωνικών που βρίσκει κανείς να ενοικιάζονται σε διάφορες περιοχές της Πάτρας, κάνοντας ένα σαφάρι στη διαδικτυακή πλατφόρμα. 

Μιλάμε για επιπλωμένους χώρους που ενοικιάζονται σε εξευτελιστικές τιμές για μία βραδιά, στα 12, στα 15 ή ακόμα και στα 20 ευρώ, με τα πιο ακριβά να φτάνουν έως και τα 30 ευρώ.

Το ερωτευμένο ή το παράνομο ζευγάρι που θέλει να κάνει τα... δικά του, κατά τη διάρκεια της νύχτας, γλιτώνει έτσι τη στριμωξάδα του αυτοκινήτου ή την 40άρα του ξενοδοχείου, βρίσκοντας φθηνούς και άνετους χώρους. 

Χαρακτηριστικές, άλλωστε, είναι και οι αγγελίες που διαβάζει κάποιος για τους χώρους αυτούς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, με κείμενα που κλείνουν το μάτι στα ερωτευμένα ή στα παράνομα ζευγαράκια που ψάχνουν το δικό τους ερωτικό καταφύγιο.

Αγγελίες όπως "ο ιδανικός χώρος για όσους θέλουν να αποδράσουν εντός της πόλης" και πολλά ακόμα που παραπέμπουν στο σεξ και στον έρωτα. Γιατί το Airbnb κάνει τελικά καλό και στα δύο.