Την ευκαιρία να στεφθούν πρωταθλητές και να εδραιώσουν ακόμη περισσότερο την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία τους πάνω στην άμμο θα έχουν οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης και ο Σπάρτακος Goalbet Ευόσμου.

Η τελική φάση του 20ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Handball η οποία λειτουργεί παράλληλα και ως Test Event των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων (25-31 Αυγούστου) ολοκληρώνεται απόψε στο κεντρικό γήπεδο της εγκατάστασης «Άρτεμις» που βρίσκεται δίπλα στο Ναυταθλητικό Κέντρο του Ναυτικού Ομίλου Πατρών.

Στον τελικό του Final-4 των ανδρών θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω οι Κύκλωπες και ο Ολύμπιος Δίας Ασπροπύργου, με την ομάδα της Αλεξανδρούπολης να σημαδεύει τον τέταρτο συνεχή τίτλο της και τον πέμπτο από το 2014 και εντεύθεν.

Στους χθεσινούς ημιτελικούς οι μεν Κύκλωπες νίκησαν τον Απόλλωνα Σταυρούπολης με 2-0 σετ (15-14, 17-12) και προκρίθηκαν στον τελικό για έκτη σερί σεζόν, ο δε Ολύμπιος Δίας επέζησε του θρίλερ με τον Κυπελλούχο Ελλάδος Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η ομάδα του Ασπροπύργου επιβλήθηκε με 2-1 σετ στη διαδικασία του shoot out (20-21, 24-18, 5-2) και συν τοις άλλοις πήρε τη ρεβάνς για την ήττα της στον τελικό του Κυπέλλου.

«Μας μένει ένα ματς για να στεφθούμε πρωταθλητές και το κίνητρο είναι τεράστιο, ειδικότερα σε ένα τόσο όμορφο γήπεδο» σχολίασε ο παίκτης των Κυκλώπων, Ευάγγελος Κοβλακάς.

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής του Ολύμπιου Δία, Γιώργος Ελευθεριάδης επισήμανε: «Οι Κύκλωπες είναι πολύ ισχυροί και έχουν κατακτήσει τέσσερις τίτλους, αλλά κι εμείς από την πλευρά μας θα παίξουμε σαν οικογένεια και ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Ρεπετισιόν στις γυναίκες

Στις γυναίκες η δεύτερη ημέρα του Πρωταθλήματος θα εξελιχθεί σε ρεπετισιόν, καθώς ο Σπάρτακος Goalbet και οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης θα αναμετρηθούν δυο φορές μέσα σε ένα δίωρο: πρώτα στο πλαίσιο του τρίτου αγώνα του τουρνουά (που τροποποιήθηκε μετά την απόσυρση του ΑΟΑ Καστοριάς) και εν συνεχεία στον τελικό για την κατάκτηση του τίτλου.

Χθες η ομάδα του Ευόσμου, η οποία επιδιώκει αφενός το νταμπλ στην εφετινή σεζόν και αφετέρου το repeat και συνάμα την κατάκτηση του τέταρτου τίτλου της από το 2015, επικράτησε της Άνοιξης Διονύσου με 2-0 σετ (24-12, 19-3).

Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης νίκησαν με τη σειρά τους την Άνοιξη με 2-0 σετ (24-16, 18-12) και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον τελικό ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του σημερινού πρώτου αγώνα τους απέναντι στον Σπάρτακο.

Το πρόγραμμα των αγώνων

Το σημερινό πρόγραμμα στο γήπεδο «Άρτεμις» 

Τελική φάση γυναικών

19:00: Σπάρτακος Ευόσμου Goalbet- Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (τρίτος αγώνας)

21:00: Σπάρτακος Ευόσμου Goalbet- Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (τελικός για το χρυσό μετάλλιο)

Final 4 ανδρών

20:00: Απόλλων Σταυρούπολης-Απόλλων Καλαμαριάς (τελικός για το χάλκινο μετάλλιο)

22:00: Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης- Ολύμπιος Δίας Ασπροπύργου (τελικός για το χρυσό μετάλλιο).