Για μία ακόμη φορά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ έκανε προκλητικές δηλώσεις από τα Κατεχόμενα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη τα τελευταία 24ωρα.

Ο Ακάρ επισκέφθηκε στρατιωτικές μονάδες στα Κατεχόμενα, ενώ επισκέφθηκε και την Αμμόχωστο, δείχνοντας για μία ακόμη φορά ότι η Άγκυρα στηρίζει τα σχέδια των Τουρκοκύπριων για να ανοίξουν τα Βαρώσια, χωρίς την ανάμειξη της Λευκωσίας.

Την Πέμπτη, από τα Κατεχόμενα, ο Χουλουσί Ακάρ είχε στείλει απειλητικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση «να μην δοκιμάσει κανένας την ισχύ μας, γιατί το τίμημα θα είναι μεγάλο». Το Σάββατο, έκανε νέες προκλητικές δηλώσεις, καλώντας τους γείτονες της Τουρκίας να… μαζέψουν τα μυαλά τους!

Ακάρ: Όταν χρειαστεί, παίρνουμε το δίκιο μας

«Όταν μιλάμε εμείς για ειρήνη, κάποιοι το θεωρούν αδυναμία. Όταν χρειαστεί, παίρνουμε το δίκιο μας και δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ. «Για αυτό πρέπει οι γείτονές μας να μαζέψουν τα μυαλά τους και να δουν τα γεγονότα αντικειμενικά», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στις γεωτρήσεις που κάνει η Τουρκία ανοιχτά της Κύπρου. «Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της καλής γειτονίας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο», ανέφερε ακόμη ο Ακάρ, που σε άλλο σημείο των δηλώσεών του επεσήμανε ότι «η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα υιοθέτησε μια πιο αντικειμενική προσέγγιση στα γεγονότα, βλέποντας τα μαθήματα από το παρελθόν».

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να παραμείνουν στο νησί»

«Ως εγγυήτρια δύναμη ικανοποιούμε όλες τις υποχρεώσεις μας. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να παραμείνουν στη νησί. Είναι απαραίτητη η παρουσία τους», τόνισε ακόμη ο Χουλουσί Ακάρ, ενώ μέσω νέων διαβουλεύσεων για το Κυπριακό. Ακόμη, τόνισε τη σημασία της πολιτικής ισότητας και ασφάλειας για τους Τουρκοκύπριους.