Το ότι τα πεζοδρόμια της Πάτρας είναι σε κακή κατάσταση είναι ένα γεγονός αναντίρρητο που δεν έχει να κάνει μόνο με την εκάστοτε δημοτική αρχή, αλλά είναι αποτέλεσμα της χρόνιας εγκατάλειψης και της μη συντήρησής τους από τους ανθρώπους που κάθε φορά είχαν τα ηνία αυτής της πόλης. 

Η ουσία για τον πολίτη της Πάτρας, έτσι και αλλιώς δεν αλλάζει. Στην πράξη ο πεζός που περπατάει στο κέντρο και στις συνοικίες αυτής της πόλης θα πρέπει άλλοτε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και άλλοτε να έχει κάποιες ικανότητες από... κασκαντέρ, προκειμένου να μην τραυματιστεί και να μην τρέχει στους ορθοπεδικούς και στα νοσοκομεία. 

Η κατάσταση σε ότι αφορά τα πεζοδρόμια και γενικότερα τους δρόμους της Πάτρας είναι ακόμα χειρότερη στο ιστορικό κέντρο της. Εκεί, πέρα από τις λακκούβες και τις παγίδες που υπάρχουν για τους πεζούς από τη χρήση και το πέρασμα των χρόνων, την κατάσταση κάνουν ακόμα πιο δύσκολη κάποιες κακοτεχνίες που συντηρούνται ακόμα και γίνονται εργασίες αναδιαμόρφωσης. 

Μια γυναίκα στην οδό Φιλοποίμενος τραυματίστηκε, όταν διασχίζοντας το δρόμο ανέβηκε στο πεζοδρόμιο από τη δεξιά πλευρά, χωρίς να όμως να προσέξει την κακοτεχνία που υπάρχει εκεί. Το αποτέλεσμα; Έσπασε το πόδι της, πέφτοντας στο έδαφος, ουρλιάζοντας από τους πόνους, καλώντας σε βοήθεια τους περαστικούς και του καταστηματάρχες. 


Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο τραυματισμός της ήταν σοβαρός όπως αποδείχτηκε και όλα αυτά για ένα πεζοδρόμιο σε κακή κατάσταση και μία κακοτεχνία που δεν είχαν φροντίσει να επιδιορθώσουν οι αρμόδιοι. Ο δήμος απειλείται με μηνύσεις σε περίπτωση που το θύμα αποφασίσει να κινηθεί νομικά. 

Δεν είναι όμως το μοναδικό συμβάν που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα στην Πάτρα. Ίδιες μαρτυρίες πολιτών μιλούν για επικίνδυνα πεζοδρόμια και σε άλλες περιοχές, όπως στην Αγίας Σοφίας, στην Κωνσταντινουπόλεως, στην Τριών Ναυάρχων, στα Ψηλαλώνια, στην Κανακάρη, στην Καραϊσκάκη ή ακόμα και στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου όπου τα μάρμαρα γλιστρούν όταν βρέχει, με αποτέλεσμα ο πεζός να... κάνει πατινάζ. 

Και μιλάμε μόνο για το κέντρο της Πάτρας. Σκεφτείτε να πάμε και μία βόλτα στις συνοικίες...