Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν οι παραστάσεις του Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου, της μεγάλης φετινής καλοκαιρινής παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. 

Η πρεμιέρα που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής ήταν λαμπρή και το θέατρο της Επιδαύρου, κατάμεστο από κόσμο, με αρκετούς Πατρινούς να ταξιδεύουν από την Πάτρα σε αυτόν τον ιερό χώρο, μόνο και μόνο για να δώσουν το παρών και να παρακολουθήσουν από κοντά την παράσταση. 

Η εμπειρία θα τους μείνει αξέχαστη, αφού το αποτέλεσμα στο τέλος της βραδιάς τους αποζημίωσε για τον κόπο τους. Η Κάθριν Χάντερ ήταν συγκλονιστική στο ρόλο του Προμηθέα, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι ηθοποιοί της παράστασης, μικροί και μεγάλοι, έμπειροι και άπειροι. 

Το κοινό που γέμισε το θέατρο της Επιδαύρου στην τελευταία εκδήλωση του Φεστιβάλ Αθηνών  που ρίχνει την αυλαία του για φέτος με αυτόν τον εντυπωσιακό τρόπο, δεν σταμάτησε μετά το τέλος της παράστασης να χειροκροτεί τους ηθοποιούς, τους συντελεστές και φυσικά το σκηνοθέτη και διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας, Σταύρο Τσακίρη. 

Η παράσταση του Προμηθέα Δεσμώτη ανεβαίνει και το βράδυ του Σαββάτου, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου για να έρθει τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Αυγούστου στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας και να παρουσιαστεί στο θεατρικό κοινό της αχαϊκής πρωτεύουσας. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, οι θέσεις περιορισμένες και το Ρωμαϊκό Ωδείο αναμένεται να είναι γεμάτο από κόσμο. 

Δείτε φωτογραφίες από την πρεμιέρα της παράστασης στο θέατρο της Επιδαύρου που έχουν ανέβει στη σελίδα του Φεστιβάλ Αθηνών στο facebook.