Το test event των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων της Πάτρας υλοποιείται και παρά την καθυστέρηση που είχε υπάρξει, οι άνθρωποι της διοργάνωσης κατάφεραν να καλύψουν το κενό που είχε δημιουργηθεί, έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα, όπως πρέπει. 

Βέβαια, τίποτα από αυτά δεν θα είχε γίνει αν δεν υπήρχε η βοήθεια των εθελοντών. 1.000 στον αριθμό, έχουν γραφτεί έως τώρα στη διοργάνωση, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, προσφέροντας αυτό που μπορούν, ανιδιοτελώς, χωρίς να πληρώνονται, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη τους για την Πάτρα. 

Πρόκειται για άτομα που έχουν συνειδητοποιήσει τη σημασία της μεγάλης αυτής γιορτής για το κύρος και το βεληνεκές της αχαϊκής πρωτεύουσας, μιας διοργάνωσης που μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη διαφήμιση για την Πάτρα και να της ανεβάσει το επίπεδο της τουριστικής δυναμικής για τα επόμενα χρόνια. 

Οι εθελοντές των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων είναι οι ήρωες της διοργάνωσης, αυτοί που αφήνοντας τις δουλειές ή ακόμα και τις διακοπές τους έθεσαν τους εαυτούς τους στη διάθεση της πόλης τους. Ο ρόλος τους για την επιτυχία της διοργάνωσης σημαντικός και αυτό έχει φανεί ήδη από το test event στις εγκαταστάσεις της Άρτεμις. 

Στην φωτογραφία εξωφύλλου δύο από τους δεκάδες εθελοντές.