Ολόκληρη επιχείρηση έστησαν στην περιοχή του Λαγανά οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Ζακύνθου, για να βάλουν τέλος στη δράση ενός 39χρονου αλλοδαπού για τον οποίο είχαν ενημερωθεί ότι «έσπρωχνε» στους νεαρούς τουρίστες που διασκέδαζαν στα club ποσότητες ναρκωτικών χαπιών ecstasy.

Ο ύποπτος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά 86 δισκία ecstasy, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν και 200 ευρώ που προέρχονταν από τις πωλήσεις. Ο 39χρονος αλλοδαπός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ο οποίος του άσκησε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών, όπως αναφέρει το protothema.

Την ίδια «επαγγελματική» ασχολία είχε στον επίσης τουριστικό Κάβο της Κέρκυρας ένας 30χρονος αλλοδαπός που είχε συλληφθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. με έξι χάπια ecstasy. Ο νεαρός είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας που του είχε ασκήσει δίωξη για κατοχή ναρκωτικών, ωστόσο την Πέμπτη εντοπίστηκε το σπίτι του όπου έκαναν έρευνα αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και του τμήματος Λευκιμμαίων, οι οποίοι βρήκαν άλλα 12 χάπια ecstasy και 160 ευρώ. Έτσι, σε βάρος του 30χρονου σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.