Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμο Καλαβρύτων με τον τίτλο “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2019”, α) την Κυριακή, 11 Αυγούστου και ώρα 20:30 στην Κεντρική Πλατεία της Δάφνης θα παρουσιασθεί συναυλία της Φιλαρμονικής Νέων του Δήμου μας, β) την Τρίτη 13 Αυγούστου και ώρα 21:00 στην Κεντρική Πλατεία των Καλαβρύτων, θα παρουσιασθεί  η Κεντρική Συναυλία της Φιλαρμονικής Νέων του Δήμου μας και γ) την Τετάρτη 14 Αυγούστου και ώρα 20:30 στο θέτρο του Αρχαίου Κλείτορα, θα παρουσιασθεί η θεατρική παράσταση “Κλυταιμνήστρα – Ο χορός της εξουσίας” από τον οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου “ΑΙΧΜΗ”.

Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός μας παρουσιάζει το έργο «Ο Χορός της Εξουσίας» (Αγαμέμνων-Κλυταιμνήστρα-Ορέστης η Απολογία) την Τετάρτη 14 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στον Αρχαίο Κλείτορα.

Σκηνοθεσία: Γιάννη Νικολαϊδη

Πρωταγωνιστούν: Φωτεινή Φιλοσόφου, Γιάννης Νικολαϊδης, Νίκος Γιάννακας.

Σκηνικά κοστούμια: Όλγα Σχοινά, μουσική επιμέλεια Στέφανος Νικολαϊδης, φωτισμοί Στέφανος Κεραμιδάς, εικαστική επιμέλεια Agellakis digital.

Τα πρόσωπα του μύθου, όταν τα πήρε ο Ποιητής και τα ξανάπλασε, έπαψαν νάναι σύμβολα μονάχα. Γίνανε οντότητες, πλάσματα ζωντανά, αυθύπαρκτα και αυτόνομα, με σάρκα και με αίμα.

Δεν τα αγγίζει ο χρόνος, ζουν και υπάρχουν πάντοτε εκτός της ιστορίας, σ ένα αέναο παρόν. Σήμερα επιστρέφουνε κι έχουν πολλά να πούνε. Θύματα και θύτες, ένοχοι κι αθώοι συγκρούονται και πάλι.

Οι ήρωες του δράματος συνομιλούν μεταξύ τους, αλλά απευθύνονται σε μας. Η συναρπαστική δράση και ο καίριος λόγος αφορούν το σήμερα.