Την τελική τους μορφή παίρνουν οι εγκαταστάσεις στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας και ήδη η "Άρτεμις" έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. 

Από πλευράς γηπέδων και κερκίδων τα πάντα είναι έτοιμα. Η σημαία της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Μεσογειακών Αγώνων, κυματίζει στον ουρανό της Πάτρας αφού τοποθετήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, δείχνοντας ότι εκεί θα βρίσκεται η καρδιά αυτής της διοργάνωσης που θα αποτελέσει για τουλάχιστον έξι ημέρες το επίκεντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας. 

Από πλευράς προετοιμασιών η Οργανωτική Επιτροπή συνεχίζει τον αγώνα δρόμου που έχει ξεκινήσει καθώς πέρα από τις εγκαταστάσεις υπάρχουν ζητήματα που εκκρεμούν. Ζητήματα που μπορεί να μην είναι πρωτεύοντα, αλλά χωρίς αυτά θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στην οργάνωση των αγώνων, αλλά και στη φιλοξενία των αθλητών. 

Η ΔΕΜΑ και τα μέλη της, στην τελευταία επιθεώρηση που έγινε πριν από την έναρξη των αγώνων μπορεί να έμειναν ευχαριστημένοι από την πορεία των εργασιών για τις εγκαταστάσεις, όμως άφησε προθεσμία έως τις 17 Αυγούστου, για να διευθετηθούν τα θέματα που εκκρεμούν. Τα θέματα αυτά έχουν να κάνουν με τους τομείς της μεταφοράς, της φιλοξενίας, του αντιντόπινγκ και της ασφάλειας των αγώνων. 

Πρόκειται για ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε και στη συνέντευξη Τύπου που είχε γίνει, ο project manager της διοργάνωσης Ηλίας Δαλαΐνας, τονίζοντας σε σχετική ερώτηση που του είχε γίνει ότι η μεγαλύτερη δυσκολία από όλες τις προετοιμασίες έχει να κάνει με την μεταφορά των αποστολών και την φιλοξενία τους. 


Και αυτό από τη στιγμή που δεν υπάρχει στην Πάτρα ένα μέρος κάτι σαν Ολυμπιακό χωριό ή δεν υλοποιήθηκαν τα όσα είχαν ειπωθεί αρχικά για την μίσθωση ενός κρουαζιερόπλοιου που θα μπορούσε να αντικαταστήσει αυτό το κενό. Πλέον θα πρέπει να βρεθεί άμεσα και γρήγορα ένας τρόπος για να μεταφέρονται οι αποστολές και οι ομάδες από τα ξενοδοχεία που θα καταλύσουν στην Πάτρα, με πολλά από αυτά να βρίσκονται σε απόσταση από την αχαϊκή πρωτεύουσα. 

Η Οργανωτική Επιτροπή είναι, άλλωστε, δεσμευμένη να προχωρήσει και να διευθετήσει όλα τα εκκρεμή ζητήματα, δίνοντας λύση στα θέματα που παραμένουν ανοικτά.