Αρκετοί συμπολίτες μας στην Πάτρα κάνουν μπάνιο τους καλοκαιρινούς μήνες στις κοντινές παραλίες της αχαϊκής πρωτεύουσας. Κάτι που σε καιρό κρίσης, με την αύξηση που έχει πάρει η βενζίνη και τα έξοδα μετακίνησης είναι απόλυτα θεμιτό. 

Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένοι που δεν διστάζουν να κάνουν μπάνιο σε σημεία της παραλιακής ζώνης που είναι απαγορευμένα για κολύμπι. Τα σημεία αυτά είναι δύο κυρίως, όπου υπάρχουν και οι σχετικές απαγορευτικές ταμπέλες που το επισημαίνουν. 

Η περιοχή της Εύας στην παραλία Πατρών και η θέση Lido στην παραλία Ροϊτίκων. Με βάση τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έχουν γίνει είναι τα μοναδικά σημεία στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας που το κολύμπι δεν επιτρέπεται αφού τα νερά είναι μολυσμένα. 

Μερικοί βέβαια το προχωρούν ακόμα περισσότερο. Μετανάστες κάνουν μπάνιο μπροστά στο Νότιο Πάρκο, ενώ Ρομά πότε στο Νότιο Πάρκο και πότε στον Κόκκινο Μύλο, με ότι κινδύνους αυτό μπορεί να σημαίνει για την υγεία τους. 

Ανάμεσα στους λοούμενους που κάνουν μπάνιο σε απαγορευμένες περιοχές συναντά κανείς και μικρά παιδιά. Το πιο... ωραίο από όλα είναι ότι σε κάποια σημεία από αυτά του θαλάσσιου μετώπου ήταν να βουτήξουν και αθλητές για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, όπως για παράδειγμα στο Μόλο της Αγίου Νικολάου, με το επιχείρημα ότι υπάρχουν δυνατά ρεύματα. 


Πράγματι υπάρχουν δυνατά ρεύματα, όμως, υπάρχουν και αρκετοί πολίτες από εμάς που πετούν τα σκουπίδια τους στο παλαιό λιμάνι, όπως πλαστικά ποτήρια, τσιγάρα και άλλα. Συμπερασματικά, μέχρι να λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός (αλήθεια τι γίνεται με το έργο αυτό;) και να γίνουμε Καλαμάτα ή Βόλος, καλό θα ήταν να παίρνουμε τις προφυλάξεις μας.

Τα Βραχνέικα ή η Πλαζ, άλλωστε, παραλίες που με βάση τους ελέγχους έχουν καθαρά νερά και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, δεν είναι και τόσο μακριά από τα σημεία αυτά με τις απαγορευμένες ταμπέλες.