Την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος θα παραστεί στην ιερά μονή Παναγίας Γηροκομήτισσας τόσο το πρωί στην Θεία λειτουργία όσο και το απόγευμα στις 7 όπου για μία ακόμη χρονιά θα τελεστεί η ξεχωριστή και υποβλητική θρησκευτική εκδήλωση όπου θα ψαλλούν με κατάνυξη και ευλάβεια τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Μαζί με τον κ.κ. Χρυσόστομο στην ιερά αυτή ακολουθία που θα λάβει χώρα στον περίβολο του Καθολικού του μοναστηριού, θα είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος, ο ηγούμενος του μοναστηριού, αρχιμανδρίτης π. Συμεών Χατζής καθώς και πολλοί ακόμη ιερείς και ψάλτες.

Μετά το πέρας των εγκωμίων είθισται να γίνεται περιφορά του Θείου σκηνώματος της Υπεραγίας Θεοτόκου με τους πιστούς να ραίνουν με ροδοπέταλα. Πλήθος κόσμου αναμένεται να συρρεύσει στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Γηροκομήτισσας που στέκει αγέρωχο στον καταπράσινο λόφο με θέα όλη την Πάτρα. Η Ιερά Μονή του Γηροκομείου ως γνωστόν πανηγυρίζει τον Δεκαπενταύγουστο και πολλοί Πατρινοί και όχι μόνο αναμένεται να ανηφορίσουν τόσο την Τετάρτη 14/8 το απόγευμα και το βράδυ όσο και ανήμερα την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 για να προσκυνήσουν.