Τη δικαστική οδό ακολουθεί η υπόθεση πνιγμού δύο κοριτσιών από τη Γαλλία στη Ρόδο, έπειτα από προσφυγή της οικογένειας.

Δήλωση παράσταση πολιτικής αγωγής (δήλωση υποστήριξης κατηγορίας) κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι ο πατέρας των αδικοχαμένων κοριτσιών από τη Γαλλία, τα οποία ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο, πριν από μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Ροδιακής», η δήλωση υποστήριξης κατηγορίας κατατέθηκε ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, για λογαριασμό της οικογένειας των κοριτσιών, δια μέσου του πληρεξούσιου δικηγόρου Βρυξελλών και Ρόδου κ. Φίλιππου Εμμανουήλ Τσαλαχούρη και των δικηγόρων Ρόδου κ.κ. Κώστα Ταμπάκη και Ευαγγελίας Ταμπάκη.

Επιπλέον έρευνα ζήτησε ο εισαγγελέας Ρόδου

Όπως έγινε γνωστό στις αρχές του μήνα, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να γίνει πρόσθετη έρευνα από τους αξιωματικούς του αστυνομικού τμήματος Ιαλυσού στη Ρόδο, έτσι ώστε να διευκρινιστούν όλες οι πτυχές της διπλής αυτής τραγωδίας που βύθισε στο πένθος την οικογένεια των Γάλλων.

Ο ιατροδικαστής Ρόδου κ. Κωτρέτσος, που ολοκλήρωσε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης την ιατροδικαστική του έκθεση, επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος των δύο κοριτσιών προήλθε από πνιγμό, αλλά παραγγέλθηκαν και άλλες πρόσθετες τοξικολογικές εξετάσεις, όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία της ιατροδικαστικής έρευνας, έτσι ώστε να αποκλειστεί οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο.

Η τραγωδία σε πισίνα ξενοδοχείου

Οι γονείς είχαν δηλώσει στις αρχές πως τα παιδιά τους 19 και 16 ετών δεν γνώριζαν κολύμπι. Στα γαλλικά μέσα, όπου και μεταδόθηκε η τραγική είδηση σημειώθηκε πως το θέμα παρακολουθεί από κοντά ο Γάλλος πρόξενος στην Αθήνα.

Η οικογένεια ήρθε στο νησί μας για διακοπές μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους, από τη Γαλλία. Εκτός τα δύο κορίτσια 16 και 19 ετών που πνίγηκαν, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν εκείνη την ώρα οι  γονείς, μία μεγαλύτερη αδελφή τους και ένα μικρότερο κορίτσι  10 ετών.

Συντετριμμένοι οι Γάλλοι γονείς των κοριτσιών που πνίγηκαν

Οι γονείς των αδικοχαμένων κοριτσιών, ηλικίας 46 και 41 ετών αντίστοιχα, ήταν συντετριμμένοι. Δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν πως μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, βρήκαν τραγικό θάνατο τα δύο κορίτσια τους μέσα στην πισίνα του ξενοδοχείου όπου διέμεναν, στην περιοχή της Ιαλυσού.

Οι σοροί των δύο κοριτσιών, θα μεταφέρονταν αρχικά από τη Ρόδο στο Παρίσι με άλλη πτήση, ενώ στη συνέχεια σε προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας όπου διαμένει η οικογένεια. Την Κυριακή έγινε επίσης γνωστό πως η οικογένεια των παιδιών αναχώρησε για τη Γαλλία.