Συνέντευξη Τύπου για το Test Event των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που θα είναι το Final-4 του 20ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Handball παραχώρησαν σήμερα Πέμπτη 8 Αυγούστου στην αίθουσα «Αλέκα Σιούλη» του Παμπελοποννησιακού Σταδίου η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων και η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας. Ο διευθυντής αθλημάτων και εγκαταστάσεων της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Γιώργος Μπεμπέτσος και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας Κώστας Σταματιάδης αναφέρθηκαν στις οργανωτικές και αγωνιστικές παραμέτρους της τελικής φάσης του 20ου πανελλήνιου πρωταθλήματος Beach Handball ανδρών και γυναικών.

Η διήμερη πρόβα για τη μεγάλη διοργάνωση θα γίνει  την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Αυγούστου (αύριο και μεθαύριο) και  ώρες 19:00-23:00 στο νέο γήπεδο του Beach Handball, στο οποίο στους Μεσογειακούς θα διεξαχθεί και το Beach Soccer, στην εγκατάσταση «Αρτεμις», δίπλα στο Ναυταθλητικό Κέντρο του ΝΟΠ. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και ουσιαστικά θα είναι η πρώτη ευκαιρία για τον κόσμο να «ανιχνεύσει» την παρθενική «μεσογειακή» εγκατάσταση και να απολαύσει θέαμα υψηλού επιπέδου σε μια επίσημη διοργάνωση.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του κ. Σταματιάδη και του κ. Μπεμπέτσου:

Κώστας Σταματιάδης: «Για την Πάτρα αυτή η διοργάνωση, των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Ενα πολύ δύσκολο στοίχημα, που ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί και πρόκριμα για ανάλογες μεγάλες διοργανώσεις στο μέλλον. Δεν είναι εύκολο να διοργανώσεις Παράκτιους, ειδικά όταν υπάρχουν και τόσο πολλές συμμετοχές. Δεν το κρύβω ότι το προηγούμενο διάστημα είχα κάποιες ανησυχίες, κάποιες αμφιβολίες, κυρίως για το θέμα των εγκαταστάσεων, αλλά τώρα διαπίστωσα πως όλα μια χαρά. Και αν χρειαστεί, είμαι σίγουρος πως θα επιστρατευτεί και εδώ η ελληνική λεβεντιά, το ελληνικό φιλότιμο. μείς ως Ομοσπονδία θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε για την άρτια διεξαγωγή των Αγώνων στο κομμάτι που μας αφορά,. Θα τολμήσω να πω, γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα, ότι το μεγάλο άσετ για την Πάτρα απ’ αυτή τη διοργάνωση θα είναι το ανθρώπινο δυναμικό, γιατί πρόκειται για ένα δυναμικό με τεράστιες δυνατότητες, με πρόσωπα που ξέρουν να βγάζουν λαγούς απ’ το καπέλο τους, όπως για παράδειγμα ο κ. Μπεμπέτσος. Πιστέψτε με, είναι πολύ όμορφο συναίσθημα για εμάς τους ανθρώπους τους χάντμπολ η ευκαιρία που μας δίνεται να βοηθήσουμε να φτιαχτεί κάτι καινούργιο, πόσω μάλλον όταν το άθλημά μας είναι άστεγο παντού. Και στη σάλα, και στην άμμο, και παντού. Η Πάτρα έχει μεγάλη παράδοση στο χάντμπολ. Πρέπει να μείνουν πράγματα στην πόλη από αυτή τη διοργάνωση και θα δείτε πως θα μείνουν».

Γιώργος Μπεμπέτσος: «Επειδή το χάντμπολ είναι ο φυσικός μου χώρος, για μένα καταλαβαίνετε ότι υπάρχει και το συναισθηματικό στοιχείο σ’ αυτή τη διοργάνωση μπιτς χάντμπολ, Παρασκευή και Σάββατο. Είμαι στην Οργανωτική Επιτροπή από τον Φεβρουάριο και έχουμε περάσει πολλά κύματα. Οι λαγοί απ’ το καπέλο, που είπε και ο κ. Σταματιάδης, κάποια στιγμή τελειώνουν. Και εκεί ξεκινάει η δύσκολη δράση. Θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι για το συγκεκριμένο test event. Ο αγωνιστικός χώρος είναι στρωμένος, οι κερκίδες έτοιμες, μένουν κάποιες τελευταίες πινελιές. Θα είναι ένα τεστ για όλους μας, ένα τεστ για όλα. Θα δοκιμαστούν τα πάντα αυτό το διήμερο. Δεν θα το ‘λεγα κρας τεστ, γιατί είναι βαριά έκφραση, αλλά ουσιαστικά είναι το πρώτο τεστ ετοιμότητας, η πρώτη ουσιαστική δοκιμή. Ένα πολύ βασικό και καίριο σημείο είναι να μάθει ο κόσμος ότι την Παρασκευή ανοίγει και λειτουργεί το πρώτο επίσημο γήπεδο της διοργάνωσης. Ένα πραγματικά πολύ όμορφο γήπεδο, που δίνει ξεκάθαρα την αίσθηση της αρένας και όχι ενός τυποποιημένου τετράγωνου γηπέδου. Θα δει κάτι ιδιαίτερο ο κόσμος που θα έρθει Παρασκευή και Σάββατο στη διοργάνωση. Θα είναι για όλους μας ένα πολύ καλό τεστ. Για τις τσιρλίντερς του Προμηθέα, που θα είναι και οι τσιρλίντερς των Μεσογειακών Παράκτιων. Άλλο να χορεύεις στο παρκέ ενός κλειστού γηπέδου κι άλλο σε εξωτερικούς χώρους αθλημάτων παραλίας. Θα δούμε τη μασκότ της διοργάνωσης, πώς θα λειτουργήσει. Ακόμα και για τους ανθρώπους της γραμματείας θα είναι ένα ξεχωριστό τεστ λόγω του διαφορετικού λογισμικού που χρησιμοποιείτε στους Αγώνες. Θα μείνει κληρονομιά στην Πάτρα από αυτούς τους Αγώνες. Θα μείνει ο εξοπλισμός, θα μείνουν όσα βοηθητικά γήπεδα φτιαχτούν και κυρίως θα μείνουν οι πολύ ιδιαίτερες εικόνες που θα απολαύει ο κόσμος και η τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού που θα απασχοληθεί στους Παράκτιους».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ FINAL-4

Στις 19:00 την Παρασκευή (9/8) θα γίνει η «σέντρα» στο Test Event των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων της Πάτρας. Και θα είναι μια «σέντρα» όλο χάρη και γούστο! Μια γυναικεία «σέντρα».

Με δεδομένο ότι οι γυναικείες ομάδες θα είναι τελικά τρεις και όχι τέσσερις, το πρόγραμμα της τελικής φάσης ( Final-4) του 20ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Handbal διαμορφώνεται ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/8

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1ος αγώνας, 19.00: ΑΣ Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης- ΑΣ Άνοιξη Διονύσου Delousil

2ος αγώνας, 21.00: ΑΟ Ευόσμου Σπάρτακος Goalbet – ΑΣ Άνοιξη Διονύσου Delousil

ΑΝΔΡΕΣ

1ος ημιτελικός, 20.00: ΑΣ Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης- ΑΕΣ Απόλλων Σταυρούπολης.

2ος ημιτελικός, 22.00: ΑΣ Ολύμπιος Δίας Ασπροπύργου- ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/8

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

3ος αγώνας, 19.00: ΑΣ Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης - ΑΟ Ευόσμου Σπάρτακος Goalbet.

Τελικός, 21.00

ΑΝΔΡΕΣ

Μικρός τελικός, 20.00

Μεγάλος τελικός, 22.00

  • Στους άνδρες η πρόκριση στον τελικό θα παιχθεί στου δύο τελικούς που είναι νοκ άουτ. Στις γυναίκες, θα παίξουν όλες οι ομάδες μεταξύ τους και στον τελικό θα προκριθούν οι δύο πρώτες στη βαθμολογία, ενώ δεν θα υπάρξει μικρός τελικός.