Μπορεί οι κάτοικοι της ανατολικής Πάτρας και κυρίως του Ριγανόκαμπου και της Εγλυκάδας να ευελπιστούν στις κινήσεις που είναι να κάνει η πολιτεία, προκειμένου να φύγουν οι Ρομά από τον καταυλισμό που έχουν σχηματίσει στον πρώην σκουπιδότοπο, όμως οι παράγκες εκεί αυξάνονται παρά μειώνονται. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής που τα τελευταία χρόνια έχουν υποφέρει από την παραβατικότητα των Ρομά, τις συνεχείς κλοπές και τις διαρρήξεις, από τα μέσα του Ιουλίου και μετά έχουν παρατηρήσει μία κινητικότητα στον καταυλισμό, με την δημιουργία νέων αυθαίρετων παραγκών. 

Ο καταυλισμός, δηλαδή, επεκτείνεται, με νέους διαμένοντες που έρχονται κυρίως στο τμήμα εκείνο στο οποίο, σύμφωνα με τους κατοίκους έχουν έρθει Ρομά από άλλες γειτονικές χώρες που έχουν συγκροτήσει σπείρες, χρησιμοποιώντας τις παράγκες σαν ορμητήριο για κάθε μορφή παραβατικής ή ακόμα και εγκληματικής πράξης. 

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ειδοποιήσει την Αστυνομία και τις αρμόδιες αρχές για την κινητικότητα αυτή, όμως, παρά τον έλεγχο που ήρθαν να κάνουν οι αστυνομικοί οι εργασίες συνεχίστηκαν. Σύμφωνα με τους συλλόγους του ανατολικού διαμερίσματος και τα μέλη του, κανένας μέχρι τώρα από τους φορείς (μαζί με την Αστυνομία) δεν έχει δείξει την θέληση, την προθυμία και την βούληση, να κάνουν κάτι και να ασχοληθούν με το πρόβλημα τους. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι Ρομά στο Ριγανόκαμπο δεν έχουν δείξει από την δική τους πλευρά καμία διάθεση για να ενσωματωθούν στο κοινωνικό σύνολο, παρά το σχέδιο που έχει εκπονήσει η πολιτεία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις αυτοπρόσωπες επισκέψεις των υπαλλήλων των προνοιακών ιδρυμάτων του δήμου, ενημερώνοντας τους διαμένοντες του καταυλισμού για το δικαίωμα στέγασης που έχουν με την επιδότηση ενοικίου ή την μίσθωση ακινήτων από την πολιτεία, με την εξασφάλιση σίτισης και νερού από τον δήμο, οι οικογένειες που ανταποκρίθηκαν ήταν μόλις δύο. 

Δύο οικογένειες που μετακινήθηκαν και έφυγαν. Ωστόσο, οι υπόλοιποι Ρομά παραμένουν στις παράγκες τους, ζώντας κάτω από άθλιες συνθήκες, ενώ ανάμεσα τους υπάρχουν και αρκετά ανήλικα παιδιά, τα περισσότερα εκ των οποίων εμφανίζουν μεγάλη τάση προς την παραβατικότητα, έχοντας την αντίστοιχη "εκπαίδευση" από τους μεγαλύτερους τους. 

Οι κάτοικοι του ανατολικού διαμερίσματος τονίζουν για ακόμα μία φορά την αγανάκτηση τους και ζητούν από την πολιτεία, από την αστυνομία και τους φορείς να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις και να κάνουν κάτι, καθώς υπάρχουν αρκετά διαστήματα που η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.