Αλλάζει το πλάνο του υπουργείου Μεταφορών για τα υδατοδρόμια της Ελλάδας, έτσι ώστε να ξεκινήσει πιο άμεσα η λειτουργία τους και να μπορέσει η χώρα να λάβει επιπλέον έσοδα από τον τουρισμό. 

Με βάση τον νέο σχεδιασμό του υπουργείου που αναμένεται να επηρεάσει άμεσα και το θέμα της λειτουργίας του υδατοδρομίου της Πάτρας το οποίο έχει αδειοδοτηθεί και έχει δικό του σταθμό στο λιμάνι, χωρίς όμως να έχει ξεκινήσει ακόμα τις πτήσεις, τα Ελληνικά υδρατοδρόμια θα συνδεθούν άμεσα με τον τουρισμό και κυρίως με τη μορφή της κρουαζιέρας. 

Θα λειτουργούν, δηλαδή, συμπληρωματικά και ενισχυτικά προς τον τουρισμό κρουαζιέρας. Πρώτα, όμως, από αυτό θα πρέπει να προχωρήσει η αδειοδότηση των υπόλοιπων υδατοδρομίων, κάτι που μέχρι ώρας δεν έχει γίνει, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι πτήσεις και να υπάρξει το ανάλογο κίνητρο από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες που πρόκειται να μπουν ανάδοχοι.  

Μέχρι ώρας τα μοναδικά υδρατοδρόμια που έχουν πάρει άδεια είναι αυτά της Πάτρας, των Παξών και της Κέρκυρας. Στις σκέψεις των ανθρώπων του υπουργείου είναι τα υδατοδρόμια της χώρας να αποκτήσουν συγκοινωνία με τα αντίστοιχα υδατοδρόμια της Ιταλίας, κάτι που θα βοηθήσει αρκετά αυτό της Πάτρας, με δεδομένο ότι η αχαϊκή πρωτεύουσα και το λιμάνι της είναι η βασική πύλη της Ελλάδος προς την δύση. 

Πάντως, στο υπουργείο συνδέουν το θέμα της λειτουργίας του υδατοδρομίου της Πάτρας με το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του νέου λιμανιού και την αγορά μετοχών του Οργανισμού από ενδιαφερόμενους επενδυτές, θεωρώντας ότι αυτό θα βοηθήσει στην έναρξη των πτήσεων, ξεπερνώντας τα εμπόδια και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. 

Για αυτό και στις σκέψεις που υπάρχουν, είναι να επιτρέπεται η δημιουργία υδατοδρομίων σε ιδιωτικά λιμάνια και λιμάνια που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, σε μαρίνες καθώς και σε σύνθετα πολυτελή τουριστικά καταλύματα πολυτελείας, πιστεύοντας ότι κάτι τέτοιο θα δώσει μία άλλη πνοή στις λιμενικές εγκαταστάσεις και θα ανοίξει και νέες θέσεις εργασίας. 

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, στο υπουργείο έχουν στις άμεσες προτεραιότητες τους το θέμα των υδατοδρομίων, με την έναρξη της λειτουργίας, σε πρώτη φάση των τριών που έχουν εξασφαλίσει την άδεια τους, συμφωνώντας ότι η λειτουργία τους θα ενισχύσει σε σημαντικό βαθμό το τουριστικό προϊόν της χώρας, με νέους προορισμούς και δυνατότητες διασύνδεσης με ποικίλα μέσα.