Το αίτημα της επανεξέτασης της διακοπής αποσπάσεων Ενστόλων, που υπηρετούσαν σε υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας,
ενόψει της διεξαγωγής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου στην Πάτρα, ζητά με έγγραφη παρέμβαση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται: 

"Κύριε Υπουργέ, 

Σας συγχαίρουμε για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων στην θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και σας ευχόμαστε να παράγετε έργο ανάλογο της μεγάλης σας εμπειρίας ως πολιτικός μας προϊστάμενος. 

Ένα θέμα το οποίο απασχολεί την Ένωσή μας σχετίζεται με την απόφαση σας για την διακοπή αποσπάσεων σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας μέρους των οποίων έγιναν και από την περιοχή της Αχαΐας, θέλουμε να δηλώσουμε ότι και για την Ένωσή μας η ορθολογική ανακατανομή της δύναμης με στόχο την ενίσχυση των νευραλγικών υπηρεσιών, είναι κάτι που μας βρίσκει σύμφωνους όμως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν ότι οι αποσπάσεις αυτές οι οποίες καλύπτουν θέσεις περιοδικών αναγκών (πχ κάλυψη αναγκών Αερολιμένα Αράξου – θερινή περίοδος) ή καλύπτουν εξαιρετικές κοινωνικές ανάγκες ή λόγους υγείας. 

Κατόπιν λοιπόν των πρόσφατων, σχετικών αποφάσεων σας για την διακοπή των αποσπάσεων Αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας παρουσιάστηκε ήδη μεγαλύτερο πρόβλημα λειψανδρίας από αυτό που συνεχώς αναδεικνύουμε ως συνδικαλιστικός φορέας στην περιοχή. Ήδη οι ανάγκες του Κρατικού Αερολιμένα Αράξου καλύπτονται από Αστυνομικούς λοιπών υπηρεσιών της Διεύθυνσης 

Αστυνομίας Αχαΐας, οι οποίοι βέβαια υπολείπονται των Υπηρεσιών τους. Παράλληλα σε λίγες εβδομάδες στην πόλη της Πάτρας θα διεξαχθούν οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες και τα βλέμματα όλων θα στραφούν στην πόλη μας με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ευαίσθητο τομέα της ασφάλειας. Οι αγώνες θα προκαλέσουν επιπλέον ανάγκες αστυνόμευσης, ενώ η Πάτρα συνεχίζει να είναι μια μεγαλούπολη με διαρκείς και αυξανόμενες απαιτήσεις, καθώς και η κύρια πύλη της χώρας προς την δύση, η οποία αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα μεταναστευτικών ροών. 

Κύριε Υπουργέ, 

Μετά τα ανωτέρω αναμένουμε να ληφθούν τις δέουσες πρωτοβουλίες ώστε να καλυφθούν οι θέσεις των συναδέλφων που διακόπτονται οι αποσπάσεις τους, ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα στην αστυνόμευση της περιοχής αλλά και να αποφευχθεί πιθανή επιβάρυνση των συναδέλφων που υπηρετούν μόνιμα στην περιοχή της Αχαΐας".