Μια από τις όμορφες καλοκαιρινές βραδιές, με άρωμα «Θερινού Σινεμά» απόλαυσαν οι θεατές, ο οποίοι γέμισαν το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου την Τετάρτη 7 Αυγούστου, στην προβολή της ταινίας «BlacKkKlansman» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενότητας Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος, του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Η ιστορία της «Παρείσφρησης» του αφροαμερικανού αστυνομικού Ρον Στάλγουερθ στα άδυτα ρατσιστικής οργάνωσης αν και θα μπορούσε να κινείται απόλυτα στη σφαίρα της φαντασίας, βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα παρουσιάζοντας ένα από τα πλέον παράδοξα γεγονότα που συνέβησαν στις ΗΠΑ την δεκαετία του '70.


Η πολιτική κωμωδία του Spike Lee «BlacKkKlansman», διαδραματίζεται σε μια χρονική στιγμή όπου η «οργάνωση της λευκής υπεροχής» μοιάζει παντοδύναμη και οι Μαύροι Πάνθηρες καλούν τον κόσμο τους στα όπλα, με τον πρωταγωνιστή να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της διείσδυσης στην Κου Κλουξ Κλαν του Κολοράντο, με τη συνεργασία του Φλιπ, του Εβραίου λευκού συναδέλφου του.

Οι δυο τους, με τόσα κοινά όσα και διαφορετικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν το αχτύπητο δίδυμο, που θα φέρει την Αμερική (τουλάχιστον για πολύ λίγο), στο δρόμο της ισότητας και τον Νόμο στο δρόμο του δικαίου.