Αυξημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα εκδηλώνουν οι εκπρόσωποι του συνεδριακού τουριστικού κλάδου στην Πολωνία. Αυτό προέκυψε από τη συμμετοχή ΕΟΤ σε κλαδικό workshop για Πολωνούς εξειδικευμένους πράκτορες. Με την υποστήριξη της υπηρεσίας ΕΟΤ εξωτερικού Πολωνίας πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου στη Βαρσοβία workshop για Πολωνούς τουριστικούς πράκτορες με θέμα τις δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα στον κλάδο του συνεδριακού τουρισμού.

Οι συμμετέχοντες εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ως πιθανό προορισμό για τη διοργάνωση MICE events (Meetings, incentives, conferences and exhibitions), γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τη μεγάλη προσέλευση. Στο workshop συμμετείχαν εκπρόσωποι των 45 σημαντικότερων πολωνικών επιχειρήσεων του κλάδου MICE.

Η προϊστάμενη του Γραφείου ΕΟΤ Πολωνίας, Νικολέττα Νικολοπούλου, στην παρουσίασή της, αναφέρθηκε στις υπερσύγχρονες, μεγάλης χωρητικότητας υποδομές που είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα και στην άριστη εμπειρία των Ελλήνων επιχειρηματιών του κλάδου σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτησή τους. Η κ. Νικολοπούλου παρουσίασε στους συμμετέχοντες τις δυνατότητες που προσφέρουν οι επιμέρους περιοχές της Ελλάδας στη διοργάνωση MICE events, προβάλλοντας τις ανταγωνιστικές τιμές που δίνουν οι Έλληνες ξενοδόχοι, καθώς και τη δυνατότητα πρόσβασης στη χώρα μέσω μεγάλου αριθμού τακτικών πτήσεων προς την Ελλάδα.