Δε λέει να κοπάσει ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί μετά από την καταγγελία 19χρονου μαθητευόμενου μάγειρα ότι δεχόταν βασανιστήρια στην κουζίνα εστιατορίου στο οποίο είναι ιδιοκτήτης ο Έκτορας Μποτρίνι και αρχιμάγειρας ο Ηλίας Σκουλάς. Ο 19χρονος αναφέρει πως ο αρχιμάγειρας του εστιατορίου τού πετούσε καυτό λάδι πάνω στα χέρια, του προκαλούσε εγκαύματα με καυτή σπάτουλα, τον εξύβριζε σκαιότατα, ενώ του κατάφερε κλωτσιά στο τραυματισμένο του πόδι.

Ο Έκτορας Μποτρίνι και ο Ηλίας Σκουλάς, μέσα από τα social media, διέψευσαν τις κατηγορίες αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ένα ψέμα όταν το πει μονάχα ένας παραμένει ψέμα… όταν το αναπαραγάγουν χιλιάδες γίνεται αλήθεια».

Μέσα από τον λογαριασμό στο Facebook, ο γνωστός pastry chef, Διονύσης Αλέρτας, έκανε την εξής ανάρτηση:

«Στην πρώτη πρακτική μου σαν μάγειρας (2 χρόνια ήμουν ήδη βοηθός σε ζαχαροπλαστείο), έφυγα με εγκαύματα στα χέρια από τα λάδια που έσκαγαν από τα τηγάνια, εγκαύματα από τις μαντεμένιες κατσαρόλες που έμπαιναν στους φούρνους, ένα δάχτυλο μικρότερο από κόψιμο στη ζαμπονομηχανή και κοψίματα βαθιά από μαχαίρια.
Αλλά εμείς ήμασταν άτυχοι γιατί ούτε το επάγγελμα είχε γίνει τόσο γνωστό λόγο τηλεόρασης, αλλά δεν υπήρχε και το λαϊκό δικαστήριο του FB και τα τόσα site να ασχοληθούν μαζί μας…
Η επαγγελματική εστίαση δεν είναι MasterChef και μοντάζ».


Σύμφωνα, πάντως, με τον δικηγόρο του 19χρονου, ο νεαρός μάγειρας έκανε την καταγγελία «για να μην εμφανιστεί στην Κέρκυρα υπόθεση αντίστοιχη των Ιωαννίνων», αναφερόμενος στην υπόθεση Γιακουμάκη. Χαρακτήρισε απάνθρωπη τη συμπεριφορά που δέχτηκε ο πελάτης του και μίλησε για «πρωτοφανή, ακατανόητη, ανεξήγητη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του».