Από... Άγιο δεν είχαμε έκρηξη στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, με ένα απίστευτο συμβάν που έγινε στο ένα από τα δύο μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλη μας. 

Το βράδυ της Τρίτης άγνωστοι έκαναν επίθεση στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και προσπάθησαν να κλέψουν τον σωλήνα που χορηγεί οξυγόνο στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Οι άγνωστοι προφανώς ήταν μέλη κάποιας συμμορίας, από αυτές που κυνηγούν χαλκό και στη συνέχεια τον πωλούν στην αγορά για να πάρουν χρήματα. 

Οι δράστες μάλλον δεν είχαν γνώση του τι θα μπορούσε να συμβεί από το επικίνδυνο αυτό εγχείρημα τους, καθώς ήταν αρκετά πιθανό όταν έκοψαν τον σωλήνα με το οξυγόνο να προκαλούσαν έκρηξη στο νοσοκομείο, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ζωή των ιδίων, αλλά και για την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού. 

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό όταν τα μέλη της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου είδαν την τάση του οξυγόνου να πέφτει και έψαξαν να δουν τι συμβαίνει. Η μονάδα αυτή είναι εγκατεστημένη πίσω από τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου σε απόσταση ασφαλείας. Το συμβάν έρχεται για να φέρει στο προσκήνιο και πάλι το θέμα της φύλαξης των χώρων του νοσοκομείου καθώς από ότι φαίνεται στην πράξη υπάρχει θέμα.