Δύο θεές θα δεσπόζουν από εδώ και στο εξής στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

Η Άρτεμις στο Νότιο Πάρκο, εκεί όπου ήδη έχει στηθεί το μεγαλύτερο μέρος των κεντρικών εγκαταστάσεων των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων της Πάτρας και η Ήρα, εκεί που ξεκίνησαν από το απόγευμα της Τετάρτης και μετά να τοποθετούνται και να διαμορφώνονται οι απαραίτητοι χώροι για τη μεγάλη αυτή συνάντηση των 26 χωρών της Μεσογείου που θα γίνει στην αχαϊκή πρωτεύουσα (25 με 31 Αυγούστου). 

Στην Άρτεμις, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, θα γίνουν οι αγώνες των σπορ της άμμου. Εκεί θα δούμε τους αγώνες του beach soccer, του beach handball, του beach volley και όλων των υπόλοιπων αθλημάτων που έχουν να κάνουν με την άμμο.

Στην Άρτεμις, όλα σχεδόν είναι έτοιμα αφού εκεί θα γίνει το Σαββατοκύριακο 9 με 10 Αυγούστου το test event για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, με το final four με του πανελλήνιου πρωταθλήματος beach handball. 


Η Άρτεμις είναι σχεδόν έτοιμη

Στην Ήρα, στις εγκαταστάσεις που στήνονται στην Πλαζ και στον χώρο του πρώην κάμπινγκ του ΕΟΤ θα δούμε τους αγώνες που αφορούν τα αγωνίσματα νερού. Σκι, κανόε, κολύμβηση σε ανοικτή θάλασσα και τα υπόλοιπα.

Πρόκειται για τις δύο κύριες εγκαταστάσεις των αγώνων που θα δούμε σε λίγες μέρες από σήμερα στην Πάτρα. Από εκεί και πέρα θα υπάρχει και μία προπονητική εγκατάσταση στον χώρο του κολυμβητηρίου του "Α. Πεπανός" για τα αγωνίσματα της άμμου (ήδη έχει δημιουργηθεί το γήπεδο "Σπύρος Αβράμης"), αλλά και άλλη μία, στον χώρο του κάμπινγκ της Πλαζ για τα αγωνίσματα νερού. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αγώνες τεχνικής κολύμβησης θα γίνουν στο κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ στο "Α. Πεπανός" και ήδη οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί με νέους αναβατήρες και μία γενικότερα αναδιαμόρφωση του χώρου για την φιλοξενία των αθλητών εκεί.

Πάντως, οι δύο θέες που στήνονται στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, αναμένεται να δώσουν ζωή στις γύρω περιοχές, φιλοξενώντας εκεί πέρα από τους αθλητές και τις αποστολές, τους θεατές, ντόπιους και όχι μόνο που θα κατακλύσουν αυτές τις μέρες το Νότιο Πάρκο και την Πλαζ. 

Η Πάτρα ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή. Και είναι καιρός πια έστω και για λίγες ημέρες οι γκρίνιες, οι διχόνοιες και η μιζέρια που χαρακτηρίζει την νοοτροπία αυτής της πόλης να παραμεριστεί. 

Δείτε τις φωτογραφίες του patrasevents.gr  από τις εγκαταστάσεις της Ήρας στην Πλαζ.