Ορκωμοσία στο πιο διάσημο γεφύρι της χώρας, το γεφύρι της Άρτας αποφάσισε να οργανώσει η νέα δημοτική αρχή του Δήμου που αναλαμβάνει καθήκοντά από την 1η Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Άρτας, «την Τετάρτη 28 Αυγούστου και ώρα 7:30 μ.μ, στο Ιστορικό Γεφύρι της Άρτας δίπλα στο Λαογραφικό Μουσείο, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αρταίων και πιο συγκεκριμένα των νεοεκλεγέντων Δημάρχου, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, όπως αναδείχθηκαν από τις εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019».

Η νέα Δημοτική Αρχή και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά της, την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, Δήμαρχος Άρτας επανεξελέγη ο Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος απέσπασε στον β’ γύρο των εκλογών ποσοστό 58,91%.

Εργασίες ενίσχυσης στο γεφύρι της Άρτας

Κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πλημμυρών του 2015 διαπιστώθηκε η μετατόπιση των λιθοπλήρωτων συρματοκιβωτίων (σαρζανέτ) που βρίσκονταν στα βάθρα του Γεφυριού της Άρτας. Έπειτα από μελέτες που συντάχθηκε αυτά αντικαταστάθηκαν με νέα. Τα έργα ενίσχυσης και αποκατάστασης του γεφυριού ολοκληρώθηκαν το 2017.


Το Γεφύρι της Άρτας από ψηλά! Arta Bridge by Drone