Oι Κορεάτες δίνουν στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο σκίτσο της νέας γενιάς του Hyundai i10. To μίνι μοντέλο θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Το κορεάτικο μίνι μοντέλο, στην τρίτη του γενιά, θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα του νέου Kia Picanto και θα μεγαλώσει σε διαστάσεις. Στόχος της Hyundai είναι να δημιουργήσει ένα πιο ελκυστικό αυτοκίνητο με μεγαλύτερους χώρους, χωρίς όμως αυτό να λειτουργήσει εις βάρος στην ευελιξίας που αναζητά κάποιος από ένα αυτοκίνητο πόλης, όπως αναφέρει το iefimerida.

Στον τομέα της σχεδίασης τώρα, με βάση το σκίτσο που έχουμε στη διάθεσή μας, ξεχωρίζουμε στο εμπρόσθιο μέρος τη νέα γρίλια με τους ενσωματωμένους προβολείς ημέρας, αλλά και τους πλαϊνούς ψευδοαεραγωγούς που βοηθούν και στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου η Hyundai ανακοινώνει ότι θα δούμε μια «X» σχήματος κολώνα, που θα δώσει στο i10 ένα χαρακτηριστικό αισθητικό στοιχείο.
Ένας ακόμη τομέας που το i10 θα αλλάξει ριζικά είναι αυτός του εξοπλισμού. Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, η Hyundai θα το εξοπλίσει με περισσότερα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας αλλά και επιπλέον εφαρμογές συνδεσιμότητας (ακόμη και ασύρματη φόρτιση κινητού). Τέλος, στη γκάμα κινητήρων θα ενταχθεί-αυτή τη φορά-και ο 3κύλινδρος τούρμπο βενζινοκινητήρας των 1.000 κυβικών εκατοστών των Hyundai-Kia.