Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ανακοινώνει την ματαίωση της εκδήλωσης «Λευκή Νύχτα» που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Αυγούστου στην αγορά της πόλης του Αιγίου, σε συνεργασία με τον Εμπορικό - Εισαγωγικό Σύλλογο Αιγιαλείας.

Σε δήλωσή της η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Παπαχριστοπούλου, αναφέρει τα εξής:

Η θεσμοθέτηση δράσεων  όπως η "Λευκή Νύκτα" που έχουν ως στόχο τη δημιουργία εορταστικού κλίματος, τόνωση της αγοράς και συμμετοχή των πολιτών σε μεγάλα γεγονότα, θεωρώ ότι είναι καλό  να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των Πολιτιστικών μας  εκδηλώσεων, γι αυτό και εντάχθηκε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού  2019 .

«Η επιτυχία τέτοιων γεγονότων όμως προϋποθέτει τη συνέργεια όλων των φορέων της πόλης.

Ωστόσο, παρά την αγαστή συνεργασία από εμάς ως Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης  (ΔΗΚΕΠΑ) και τον Εμπορικό - Εισαγωγικό Σύλλογο Αιγιαλείας για την πραγματοποίηση τη συγκεκριμένης εκδήλωσης για την Παρασκευή 9/8 (ημέρα που πρότεινε ο ίδιος ο Εμπορικός Σύλλογος), το Εργατικό Κέντρο Αιγίου και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, δεν έδειξαν προθυμία όπως φάνηκε για την πραγματοποίηση της εν λόγω δράσης.

Όσον αφορά στην επέκταση του ωραρίου τονίζεται ότι απαιτούσαμε μία μικρή επέκταση του ωραρίου για μία ή δύο ώρες και μόνο συγκεκριμένη ημέρα, προκειμένου να πεζοδρομηθεί η αγορά και να γίνει σε όλο το κέντρο της πόλης μία μεγάλη γιορτή.

Δεν αναφερόμαστε σε ωράρια που προϋποθέτει η "λευκή νύχτα" με τη λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ήτοι έως 2.00 και έως 4.00 το πρωί και σεβόμαστε απόλυτα τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι οποίοι θα είχαν από τους εργοδότες τους την απαιτούμενη μεταχείριση.

Τέτοιες νύχτες έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορες κοντινές πόλεις, Καλαμάτα, Πύργο, Κυπαρισσία και πολλές άλλες με μεγάλη επιτυχία και αυτό θέλαμε και για την περιοχή μας.