Απίστευτο συμβάν έγινε στην Άκολη του Αιγίου, όταν κάτοικος της περιοχής, σε μία κίνηση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια, πέταξε απορρίμματα σε αυτοκίνητο του Δήμου Αιγιαλείας. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του συλλόγου των δημοτικών υπαλλήλων: "Την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019, υπάλληλοι του Δήμου Αιγιαλείας, πραγματοποίησαν αυτοψία στην Δ.Κ. Ροδοδάφνης για την εξέταση αίτησης του προέδρου της Δ.Κ. Ροδοδάφνης. Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε με υπηρεσιακό όχημα.

Κατά την διάρκεια της αυτοψίας στην παραλία «Άκολης» και ενώ το υπηρεσιακό όχημα ήταν σταθμευμένο σε Δημοτικό πάρκινγκ έμπροσθεν του καταστήματος”και κατά την απουσία των υπαλλήλων που διενεργούσαν εκείνη την στιγμή έλεγχο επί της παραλιακής οδού, πολίτης εναπόθεσε σακούλες με απορρίμματα πάνω στο υπηρεσιακό όχημα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τόσο φθορά στο όχημα καθώς πλέον δεν ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθεί από τους Δημοτικούς υπαλλήλους, λόγω των στραγγιδίων που χύθηκαν σε αυτό καθώς και να υπάρξει σαφέστατη διατάραξη της εργασιακής ειρήνης και πρόκληση κινδύνου για την ψυχική και σωματική υγεία των υπαλλήλων που εκείνη την ώρα ασκούσαν τα υπαλληλικά τους καθήκοντα.

Μετά το συμβάν ειδοποιήθηκε η αστυνομία Αιγίου και μετά από επί τόπου αυτοψία αστυνομικών του Α.Τ. Αιγίου έγινε καταγραφή του συμβάντος. Για όλα τα ανωτέρω θα επιληφθεί άμεσα η δικαιοσύνη, στην οποία για μια ακόμα φορά εναποθέτουμε τις ελπίδες μας, πιστεύοντας ότι θα πράξει το χρέος της. Θέλουμε να ενημερώσουμε ξανά και να υπενθυμίσουμε ακόμα μια φορά στους συνδημότες μας, ότι καταλαβαίνουμε πλήρως την κατάσταση ψυχικής φόρτισης την οποία βιώνουν, λόγω του γνωστού θέματος της μη αποκομιδής των στερεών αστικών απορριμμάτων με αποτέλεσμα τη συσσώρευση αυτών, με όποιον κίνδυνο συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

Τον ίδιο κίνδυνο, ως δημότες αυτού του Δήμου βιώνουμε και εμείς οι ίδιοι και τα παιδιά μας. Εμείς δε, που πραγματοποιούμε την αποκομιδή τους, είμαστε πιο εκτεθειμένοι σε κινδύνους (σωματικούς, βιολογικούς, χημικούς) απ’ ότι οποιοσδήποτε άλλος (δημότης ή Αιρετός) κάτοικος αυτού του Δήμου.

Δηλώνουμε δε για πολλοστή,  κινδυνεύοντας να γίνουμε γραφικοί, ότι εμείς, ως δημοτικοί υπάλληλοι, αν και είναι γνωστό τοις πάση, δεν έχουμε καμία  ευθύνη για το θέμα των απορριμμάτων που βασανίζει εδώ και δεκαετίες τους Αιγιαλείς, αλλά είναι θέμα που δεν έλυσαν ΠΟΤΕ οριστικά, όλες οι, έως τα σήμερα, εκλεγμένες δημοτικές αρχές. 

Δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί πολλά περιστατικά επιθέσεων σε Δημοτικούς υπαλλήλου τόσο κατ΄ ιδίαν όσο και μέσω ηλεκτρονικών μέσων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης σας τονίζουμε ότι καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες. Είμαστε ταγμένοι στο καθήκον και η αντίδρασή μας θα είναι δυναμική. Ήρξατο χειρών αδίκων".