Μας το έλεγε ο project manager των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων της Πάτρας Ηλίας Δαλαίνας, στα "πηγαδάκια" που είχαν στηθεί με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Τρίτης. 

Από τα αγωνίσματα της διοργάνωσης απουσιάζει εντελώς το Sea Water Polo, το οποίο και αποτελούσε όταν η Πάτρα διεκδικούσε τους Παράκτιους, τη δική της πρόταση στον φάκελο που είχε κατατεθεί.

Το Sea Water Polo, δεν υπάρχει στη λίστα των αγωνισμάτων, όχι για τα προβλήματα που προέκυψαν με το θέμα του νερού στον μώλο της Αγίου Νικολάου, αλλά γιατί το αγώνισμα αυτό δεν βρίσκεται πουθενά στον αθλητικό χάρτη. 

Δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνεται ως ένα αναγνωρισμένο άθλημα από καμία επίσημη αθλητική ομοσπονδία ή κάποιον άλλο διεθνή φορά. Η Πάτρα μπορεί να το είχε προτείνει έως το βασικό αγώνισμα για την διοργάνωση που θα φιλοξενούσε όμως η πρόταση της, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος ήταν μάλλον λανθασμένη. Παρόλα αυτά αναλάβαμε την διοργάνωση.

Το Sea Water Polo, μάλιστα, είχε εντυπωσιάσει ως πρόταση τα μέλη της ΔΕΜΑ, ενώ στους Πατρινούς, ειδικότερα στους μεγαλύτερους σε ηλικία, άρεσε η ιδέα και το όλο σκεπτικό του αγωνίσματος που θα γινόταν στον μώλο της Αγίου Νικολάου, θυμίζοντας το σκηνικό της εποχής εκείνης όπου ο ΝΟΠ αγωνιζόταν εκεί, στο παλαιό λιμάνι, μπροστά από τον κυματοθραύστη. 

Άλλες εποχές όμως τότε και άλλες τώρα. Εποχές που όπως αποδεικνύεται και με το παράδειγμα του Sea Water Polo δεν επιστρέφουν, όσο και αν τις τραβάμε από τα μαλλιά.