Πρόβλημα έχουν εντοπίσει αρκετοί συμπολίτες που έχουν προσπαθήσει να προχωρήσουν στην αίτηση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ. 

Πρόκειται για πολίτες που ήταν δικαιούχοι και τους προηγούμενους μήνες του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και υποχρεούνται από τη στιγμή που έληξε η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων τους να κάνουν νέα αίτηση. 

Ωστόσο, παρόλο που μπαίνουν κανονικά στην σελίδα του idika και προχωρούν στην κατηγορία που αφορά το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, αυτό που βγαίνει στην οθόνη τους είναι η προηγούμενη τους αίτηση. Πατώντας την προβολή, εκεί που υπάρχει η ένδειξη για νέα αίτηση, δεν τους επιτρέπεται να πατήσουν πάνω και να κλικάρουν για να προχωρήσουν την όλη διαδικασία. 

Το εμπόδιο αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν φτάσει στα γραφεία του patrasevents.gr, έχει εμφανιστεί σε πολλούς από τους προηγούμενους δικαιούχους που θέλουν να κάνουν μία αίτηση εκ νέου. Έχουν μάλιστα προσπαθήσει να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο που υπάρχει στην σελίδα για να πάρουν πληροφορίες, όμως δεν τα έχουν καταφέρει. 

Θυμίζουμε ότι η προθεσμία των αιτήσεων λήγει στο τέλος του Αυγούστου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην τελευταία υπουργική απόφαση έχουν οριστεί δύο κατηγορίες δικαιούχων του ΚΟΤ, αυτών που παίρνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και δικαιούνται έκπτωση 0,075 ευρώ ανά κιλοβατώρα στη χρέωση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας (ΚΟΤ Α) και αυτών που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια (ΚΟΤ Β) έχοντας έκπτωση είναι 0,045 ευρώ ανά κιλοβατώρα. 

Ωστόσο, παρά τα έξι βήματα που χρειάζονται για κάνουν οι ενδιαφερόμενοι για την αίτηση και τα οποία έχουν αναρτηθεί και στην σελίδα της idika, το πρόβλημα που αναφέραμε παραπάνω, εμποδίζει την όλη διαδικασία, με τους καταναλωτές να προσπαθούν να μάθουν γιατί και για ποιο λόγο συμβαίνει.