Η σπηλιά της φώκιας είναι ένα από τα άγνωστα μέρη που βρίσκεται στον Κορινθιακό και που τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και πιο γνωστή. 

Ο λόγος; Στο εσωτερικό της σπηλιάς κρύβεται ένας μικρός παράδεισος, μία παραλία με λευκό βότσαλο που μπορούν να την απολαύσουν μόνοι οι λίγοι που είναι περίεργοι και τους αρέσει να ψάχνουν και να ανακαλύπτουν καινούργια μέρη. 

Η σπηλιά της φώκιας βρίσκεται απέναντι από τις Αλκυονίδες Νήσους και τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει σίγουρα ένα από τα αξιοθέατα και τα σημεία αναφοράς της Κορινθίας που θα προσελκύει τουρίστες, όπως ο Ισθμός ή αρχαία πόλη της Κορίνθου, με την εντυπωσιακή Ακροκόρινθος. 

Η σπηλιά βρίσκεται κρυμμένη στα βράχια του Κορινθιακού. Τα καταγάλανα νερά σε συνδυασμό με τα περίτεχνα βράχια, δημιουργούν ένα παραδεισένιο τοπίο, ενώ η παραλία παραμένει ανέγγιχτη και πεντακάθαρη, όπως πρέπει να είναι αυτό το μοναδικό «μνημείο της φύσης».

Η πρόσβαση στη σπηλιά είναι αρκετά δύσκολη, αφού μόνο με σκάφος μπορεί να φτάσει κανείς εκεί ή από ένα δύσβατο μονοπάτι που περνάει μέσα από ένα πευκοδάσος. Όσο δύσκολη να είναι και η διαδρομή, αξίζει τον κόπο.

Τρία βίντεο από διαφορετικές ομάδες παρουσιάζουν το καθένα από μία διαφορετική οπτική γωνία την ομορφιά αυτού του σπηλαίου, ένα σπήλαιο που αξίζει να επισκεφτούμε, καθώς βρίσκεται κοντά στην Πάτρα και αποτελεί ένα αξιοθέατα που τώρα ανακαλύπτει το ευρύ κοινό. Είναι δηλαδή υπέροχο και παρθένο σαν μέρος. 


Σπηλιά της Φώκιας - Cave of the Seal


Η παραλία- σπηλιά της Φώκιας. Ο ήλιος δεν ανατέλλει ποτέ εκεί | The Cave of the seal Greece Drone


Το Γαλάζιο παράθυρο του Κορινθιακού. Το μαγευτικό άγνωστο μνημείο της φυσης. Up Drones Greece.