Το θέμα με τα φανάρια και τους φωτεινούς σηματοδότες της Πάτρας που είναι παλιοί, με αποτέλεσμα να παθαίνουν κάθε τόσο βλάβη και να χαλάνε, δεν έχει έχει τελειωμό. 

Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί εδώ και μήνες την Πάτρα και παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων για την αποκατάσταση τους, μέσω ενός ευρωπαϊκού κονδυλίου που ήταν να έχει εξασφαλιστεί, στην πράξη τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι ώρας. 

Οι βλάβες στους φωτεινούς σηματοδότες αφορούν όχι μόνο τους δρόμους του κέντρου ή και τα κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο της Πάτρας, αλλά και τις συνοικίες έξω από την πόλη. Εκεί ίσως τα πράγματα να είναι ακόμα χειρότερα αφού οι βλάβες δεν επιδιορθώνονται και τόσο συχνά, αλλά κρατούν μήνες. 

Το παράδειγμα στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Πετμεζά στον Καστεολόκαμπο είναι χαρακτηριστικό. Τα φανάρια δεν λειτουργούν εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες, με αποτέλεσμα το σημείο να έχει μετατραπεί σε παγίδα για τους οδηγούς και να κινδυνεύουν να γίνονται κάθε τόσο ατυχήματα.

Το τροχαίο που έχει τος προάλλες, ήταν λόγω των φωτεινών σηματοδοτών που δεν λειτουργούν, αλλά και της περιορισμένης ορατότητας που δεν υπάρχει στο σημείο.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν κάνει εκκλήσεις προς τους αρμοδίους για να παρέμβουν και να διορθώσουν τα συγκεκριμένα φανάρια, όμως, δεν έχουν βρει καμία ανταπόκριση. Στον Καστελόκαμπο και ειδικότερα στο σημείο αυτό υπάρχει αρκετή κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες. Φτάνουμε πλέον προς το τέλος του καλοκαιριού και η βλάβη δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα.