Το Σωματείο Ιπποκράτης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι εν μέσω καύσωνα εργαζόμενοι του τμήματος Τοξικολογίας στον νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας εργάζονται χωρίς κλιματιστικά. 

"Πριν από 5 ολόκληρους μήνες, το τμήμα Τοξικολογίας είχε ενημερώσει και μάλιστα εγγράφως για την αναγκαιότητα αντικατάστασης των δύο κλιματιστικών, την αναγκαία και απαραίτητη αντικατάστασή τους, για την ομαλή λειτουργία των εργαζόμενων ενόψει καλοκαιριού και ιδιαιτέρως την ομαλή και σωστή λειτουργία των εκεί μηχανημάτων.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι, επειδή οι αρμόδιοι αδιαφόρησαν και δυστυχώς συνεχίζουν να αδιαφορούν, οι εργαζόμενοι ενόψει καύσωνα αναγκάστηκαν για τους προαναφερόμενους λόγους να αγοράσουν από μόνοι τους, με δικά τους χρήματα έναν ανεμιστήρα, κυρίως και ειδικά για τις ανάγκες των μηχανημάτων.

Επειδή η απουσία κλιματιστικών εγκυμονεί κινδύνους για την λειτουργία του τμήματος, όπου ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν να υποστούν ζημιές τα μηχανήματα και όχι μόνον.

Παρακαλούμε ΑΜΕΣΑ την κίνηση των σχετικών διαδικασιών, αντικατάστασης επιτέλους των δύο αναγκαίων και απαραίτητων κλιματιστικών, προτού προβούμε σε άλλες διαδικασίες" αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου.