Πήγαν για μπάνιο στην Αγιά Φωτιά της Κρήτης και ... εξαφανίστηκαν! Ο λόγος για δύο 20χρονους για τους οποίους στήθηκε, χθες βράδυ, επιχείρηση του Λιμενικού.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος και της Ακτοφυλακής, ενημερώθηκε χθες για τους δύο 20χρονους αγνοούμενους κολυμβητές, οι οποίοι σύμφωνα με δήλωση οικείου τους είχαν μεταβεί για κολύμβηση στη θαλάσσια περιοχή της Αγιάς Φωτιάς του νομού Λασιθίου.

Άμεσα απέπλευσε για τον εντοπισμό τους ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ ενημερώθηκαν προς παροχή βοήθειας, αλιευτικά σκάφη, ομάδες διασωστών, ιδιώτες δύτες καθώς και ιδιώτες εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής. Παράλληλα, από ξηράς αναχώρησαν δύο περιπολικά οχήματα, με στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας.

Στη συνέχεια το περιπολικό σκάφος εντόπισε τους δύο κολυμβητές επάνω στην βραχονησίδα «Φωτιά» Ιεράπετρας, ενώ στο σημείο κατέπλευσε επίσης το σκάφος «Πιρόγα» Λ.Ι. 612 καθώς και το φουσκωτό σκάφος «Αγγελική» Λ.Ι. 1103 της Ομάδας Διάσωσης Εθελοντών Αγίου Ιωάννη.

Τέλος, το σκάφος «Πιρόγα» Λ.Ι. 612, περισυνέλεξε τους δύο 20χρονους από την βραχονησίδα, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και καλά στην υγεία τους στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας.

Πηγή: cretalive.gr