Με ταχύτητα-μόλις-43 χλμ./ώρα ένα φορτηγό μπορεί να διαλύσει ένα επιβατικό αυτοκίνητο.

Ένα κυριολεκτικά τρομακτικό video στο οποίο καταγράφονται οι καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει ένα παλαιό φορτηγό σε κάποιο αυτοκίνητο όταν το χτυπήσει κινούμενο με μόλις 43 χλμ./ώρα δημοσίευσε η Dekra. Αντίθετα στην ίδια δοκιμασία ένα σύγχρονο φορτηγό ακινητοποιήθηκε 57 μέτρα νωρίτερα με αποτέλεσμα να αποφευχθεί η σφοδρή σύγκρουση. Στο crash test της εταιρείας το αυτοκίνητο βρίσκεται ακινητοποιημένο πίσω από μια ρυμούλκα φορτηγού τη στιγμή που κάποιο άλλο παλαιό φορτηγό το χτυπά κινούμενο με τόσο μικρή ταχύτητα παρά το γεγονός ότι έχουν ενεργοποιηθεί πολύ νωρίς η διαδικασία φρεναρίσματος, όπως αναφέρει το iefimerida.

Όπως μπορείτε να διακρίνεται και στο video το φορτηγό με την πρώτη επαφή που πραγματοποιεί στο αυτοκίνητο το «εκτοξεύει» με απίστευτη δύναμη με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να «σφηνωθεί» κυριολεκτικά στο κάτω μέρος της ρυμούλκας του προπορευόμενου φορτηγού. Το αυτοκίνητο μετατρέπεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα σε μια άμορφη μάζα και όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς αν στο αυτοκίνητο υπήρχαν επιβάτες οι πιθανότητες επιβίωσής τους θα ήταν μηδαμινές! Η δύναμη με την οποία προσκρούει το παλαιό φορτηγό επάνω στο αυτοκίνητο, η οποία θα αναφέρουμε για ακόμη μία φορά προκλήθηκε από ταχύτητα μόλις 43 χιλιομέτρων, ήταν τόσο σφοδρή που ο ουρανός του αυτοκινήτου μετατράπηκε σε μια «πρέσα» για την καμπίνα επιβατών η οποία θα είχε κυριολεκτικά συνθλίψει αν είχε ανθρώπους.

Δείτε το βίντεο με το φορτηγό

Το crash-test της Dekra αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τι συμβαίνει σε ένα αυτοκίνητο όταν το χτυπήσει φορτηγό στο πίσω μέρος το οποίο κινείται με τόσο χαμηλή ταχύτητα και μπροστά του υπάρχει ρυμούλκα νταλίκας. Στα κράτη μέλη της ΕΕ ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε ατυχήματα με φορτηγά οχήματα βάρους 3,5 τόνων και άνω μειώθηκαν σε ποσοστό 47% την περίοδο από το 2006 έως το 2015 καθώς από 7.233 θύματα ο αριθμός τους περιορίστηκε σε 3.848 θύματα. Το 55% των θανάτων σε ατυχήματα με φορτηγά συνέβησαν σε αγροτικούς δρόμους, το 25% σε αστικές περιοχές και το 19% σε αυτοκινητόδρομους.