Είναι 27 χρονών και λατρεύει τη μουσική, κάτι που φαίνεται μόνο και μόνο από το γεγονός ότι όλα όσα έχει μάθει τα έμαθε από μόνος του, δείχνοντας την αγάπη και το μεράκι που έχει για το τραγούδι. 

Τον Λεωνίδα Βασιλακόπουλο τον έχουμε συναντήσει σε αρκετές από τις καλλιτεχνικές σκηνές της Πάτρας. Τον βλέπουμε και στα βίντεο που ανεβάζει κάθε φορά στα social media, με τον ίδιο να τραγουδά και να παίζει κιθάρα από το δωμάτιο του.

Τον είχαμε δει επίσης και στην τηλεόραση στο "Ελλάδα έχεις ταλέντο" και μάλλον θα έχουμε να πούμε πολλά για αυτόν και στη συνέχεια, κρίνοντας από το ότι ετοιμάζει την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με την Spider Music. 

"Είναι η επαγγελματική ευκαιρία που αναζητούσα εδώ και καιρό. Μια ευκαιρία που κυνηγούσα εδώ και μήνες" τονίζει ο ίδιος. "Όταν δέχτηκα το τηλέφωνο από την εταιρεία ενθουσιάστηκα και ανταποκρίθηκα άμεσα στην πρόσκληση τους για μια συνάντηση. 

Το κλίμα ήταν αρκετά καλό και η συζήτηση που είχαμε πολύ αληθινή, κάτι που μου δημιούργησε μια σιγουριά και με έκανε να νιώσω ασφαλής ώστε να υπογράψω το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο.

Το αισθάνομαι σαν μια μικρή δικαίωση της πορείας που έχω ξεκινήσει από το 2011. Βέβαια αυτό προϋποθέτει ακόμα μια σκληρή δουλειά από εδώ και στο εξής προκειμένου να ανταποκριθώ στις προσδοκίες". 

Ο νέος του δίσκος είναι ακόμα στο... ψήσιμο. "Όταν έρθει η στιγμή να κυκλοφορήσει ο πρώτος μου προσωπικός δίσκος θα δείτε πολλά διαφορετικά μουσικά στοιχεία τα οποία θα συνδέονται μεταξύ τους με μια πιο ροκ προσέγγιση καθώς από μικρός είχα πολλές επιρροές από διαφορετικά μουσικά είδη διαφορετικού ύφους" δηλώνει και προσθέτει:

"Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο κοινό στο οποίο θα απευθύνεται ο δίσκος γιατί δεν πιστεύω σε καμία μουσική ελίτ και περιορισμούς. Θα είναι η δίκη μου αλήθεια και τα δικά μου απωθημένα".


Λεωνίδας Βασιλακόπουλος | Καρδιά μου εγώ | Official Audio Release©Λεωνίδας Βασιλακόπουλος | Ένα | Official Audio Release©

Το μουσικό του στυλ και γενικότερα το ύφος του δεν το βάζει σε ταμπέλες και πλαίσιο. "Είμαι από τους τελευταίους ρομαντικούς που πιστεύουν ότι η μουσική είναι μία και δεν έχει όρια" τονίζει. 

"Για αυτό και δεν μπορώ να με προσδιορίσω και να με κατατάξω σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο μουσικά. Από μικρός, άλλωστε, είχα πολλές επιρροές από διάφορα μουσικά είδη. 

Θα συνεχίσω να γράφω και να τραγουδάω αυτό που ταιριάζει την κάθε στιγμή στη ψυχοσύνθεση μου και νομίζω ότι έτσι είναι πιο εύκολο να αγγίξεις τον κόσμο και να κανείς αυτήν την "εμπορική" επιτυχία που αναζητούν όλοι. Αν έρθει έχει καλώς, αν όχι, εγώ τουλάχιστον θα είμαι ικανοποιημένος με αυτό που κάνω". 

Ο ίδιος είναι αυτοδίδακτος, μη έχοντας μέχρι τώρα κάνει σπουδές πάνω στη μουσική. "Πάντα θαύμαζα τους μουσικούς για τις γνώσεις τους και να δίνουν ζωή σε πράγματα που δεν έχουν ψυχή.

Και πάντα θεωρούσα το εαυτό μου τυχερό στο κομμάτι ότι έχω μια καλή φωνή και ήθελα να το καλλιεργήσω. Απλά ο χρόνος και το χρήμα ήταν κατασταλτικοί παράγοντες ώστε να ασχοληθώ με αυτό. Παρόλα αυτά το τελευταίο χρόνο έχω καταφέρει να εξασκήσω τη φωνή μου με μαθήματα φωνητικής σε ωδείο". 

Τα τραγούδια που γράφει όλα είναι βιωματικά και το γεγονός αυτό τον εμπνέει. "Πιστεύω ότι υπάρχει μεγαλύτερη έμπνευση για ένα καλλιτέχνη από τη ζωή. Ζωή είναι αυτό που συμβαίνει καθημερινά και σου προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις και μεγάλες απογοητεύσεις, όπως είναι ο έρωτας, η θλίψη, η απώλεια και άλλα" τονίζει. Λεωνίδας Βασιλακόπουλος | Τόσα καλοκαίρια | Official Audio Release©

Το όνειρο και η φιλοδοξία του είναι η μουσική να του παρέχει τα απαραίτητα εφόδια για τη ζωή του.

"Αυτό που θέλω δηλαδή είναι να μπορώ να ζω μέσα από τη μουσική μου. Το τρελό μου όνειρο στο πίσω μέρος του μυαλού μου είναι τα ευρωπαϊκά τουρ και τα μουσικά βραβεία σε μεγάλους διαγωνισμούς". 

Ωστόσο για την ώρα έχει τα live του. "Είναι αλήθεια ότι κάθε κοινό δίνει τον χαρακτήρα στο live" τονίζει. "Στη δίκη μου περίπτωση και εφόσον είμαι ένας καλλιτέχνης μικρής αναγνωρισιμότητας ακόμα στο κοινό υπάρχουν γνωστά πρόσωπα, φιλικά προσκείμενα κυρίως. Αυτό μου δίνει την άνεση της "πρόβας" όποτε ξεχνάω το άγχος μου, μπορώ να κάνω χιούμορ, να αποκτήσω την άνεση μαζί τους, κάτι που για μένα είναι σημαντικό". 

Τα βίντεο που ανεβάσει κάθε τόσο στα social media είναι ένας τρόπος εξάσκησης της φωνής του. "Πιστεύω ότι αφήνεις σε αφήνει. Αυτός είναι ένας τρόπος να εξασκώ τη φωνή μου και την τεχνική μου στην κιθάρα και να είναι σε συνεχής επαφή με το μικρό κοινό που έχω δημιουργήσει. Θέλω να έχω μια σταθερή προσωπική και ανοιχτή επικοινωνία με όσους αγαπούν αυτό που κάνω" και προσθέτει απαντώντας σε όσους βρίσκουν τον τρόπο αυτό επικοινωνίας παρόμοιο με το ξεκίνημα του Παντελίδη. 

"Το success story του Παντελή Παντελίδη είναι όντως κάτι πρωτόγνωρο και αξιοθαύμαστο.  Αν έρθει κάτι παρόμοιο εννοείται πως θα με ευχαριστούσε, αλλά δεν είναι αυτός ο κύριος λόγος που κάνω ότι κάνω". Όσο για την Πάτρα και το κλίμα που υπάρχει στα μουσικά δρώμενα, υπογραμμίζει: " Η Πάτρα γεννά καλλιτέχνες, δεν τους αναδεικνύει, όμως, δυστυχώς". 


Ελλάδα Έχεις Ταλέντο - Season 2 | Λεωνίδας Βασιλακόπουλος | 11/11/2018Λεωνίδας Βασιλακόπουλος - Stand by me now (acoustic cover)


Λεωνίδας Βασιλακόπουλος live @Baron Rouge , Πάτρα 15/02/19