Τι θα χρειαστούμε:

  • 600 γρ. μύρτιλα
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • ½ αστεροειδής γλυκάνισος

Πως τη φτιάχνουμε:

Παίρνουμε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, αδειάζουμε μέσα τα μύρτιλα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τον αστεροειδή γλυκάνισο.

Σιγομαγειρεύουμε για 35 – 40 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και την πολτοποιούμε στο mutli σε δόσεις.

Τη μεταφέρουμε και την αποθηκεύουμε σε βάζα.

Διατηρείται εκτός ψυγείου.

Πηγή: giorgostsoulis.com