Η τηλεοπτική συμπόρευση της Κατερίνας Ζαρίφη με το Open ξεκίνησε μόλις πριν από έναν χρόνο, ενώ τον Νοέμβριο του 2018 την είδαμε στο τιμόνι του παιχνιδιού Ποιος Ρωτάει, ένα πρότζεκτ που δεν σημείωσε υψηλά ποσοστά στους πίνακες τηλεθέασης.

Δεδομένου πως είναι μια γυναίκα που δουλεύει αδιάκοπα και η μέρα της ξεκινάει από τις 5.00 το πρωί, λόγω της πολύ πρωινής εκπομπής της στο ραδιόφωνο, πώς πήρε την απόφαση να κάνει καλοκαιρινή εκπομπή και να μην πάει διακοπές;

«Αυτό ίσως να μεταφράζεται σε μια κοπέλα που είναι τρελή και χρειάζεται να πάει σε ψυχολόγο! Και θα σου πω τι εννοώ. Όταν τελείωσα τον Μάιο με το τηλεπαιχνίδι, υπήρχε σε ισχύ μια σύμβαση με το κανάλι που λήγει μαζί με το φινάλε του Καλοκαίρι #not. Μου προτάθηκε η συγκεκριμένη εκπομπή από το κανάλι και βλέποντας τόσο την ομάδα πίσω από τις κάμερες, αλλά και τον Παύλο Σταματόπουλο, με τον οποίο είμαστε είκοσι χρόνια φίλοι, δεν χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να απαντήσω θετικά.

Μόλις μου είπαν και για τον Ηλία Γκότση, που τον είχα ξεχωρίσει από το Survivor, σκέφτηκα πως θα είμαστε μια ωραία παρέα. Βέβαια, μου έχουν υποσχεθεί πως θα μου δώσουν μία εβδομάδα άδεια τον Αύγουστο και μία τον Σεπτέμβριο. Οπότε θα ξεκουραστώ και εγώ λίγο η γυναίκα!»

Η τελευταία της συμμετοχή σε πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή ήταν τη σεζόν 2011-2012 στον ΑΝΤ1 με τη Σίσσυ Χρηστίδου και τον Χρήστο Φερεντίνο. Τι πιστεύει πως έχει αλλάξει αυτά τα επτά χρόνια στην πρωινή ψυχαγωνική ζώνη;

«Πάρα πολλά πράγματα. Πιστεύω πως ο κόσμος χρειάζεται στην πρωινή ζώνη μια ποικιλία στη θεματολογία, που να περιέχει ψυχαγωγία, αλλά και ενημέρωση, κάτι που δεν ήταν τόσο απαραίτητο στο παρελθόν. Πλέον, ο τηλεθεατής δύσκολα θα κάτσει μπροστά στην τηλεόραση επί τρεις ώρες. Για να τον πείσεις να κάτσει, πρέπει να του δώσεις πληροφορίες όχι μόνο στο κομμάτι της ψυχαγωγίας, αλλά και για το τι συμβαίνει μέσα στην ημέρα και σε άλλους τομείς.

Στην πρωινή ζώνη χρειάζεται να είσαι και λίγο ζογκλέρ. Όσον αφορά την εκπομπή μας, μου αρέσει που καταπιανόμαστε με θέματα που άπτονται της επικαιρότητας. Έτσι και ο δικός μας ρόλος αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον. Αν μου πρότειναν να είχα έναν ρόλο τύπου «κούκλα-μπούκλα», να μιλάω μόνο για μόδα και τη νέα τάση στα νύχια και τα μαλλιά, δεν θα μπορούσα να τον υπηρετήσω. Εννοείται πως θα κάνουμε και την πλάκα μας. Για παράδειγμα, έχω μια στήλη στην εκπομπή που διαβάζω τα ζώδια και τα αναλύω μέσα από τη δική μου ματιά», λέει η ίδια στο People.